Ελλάδα

Ομαδικές απολύσεις … δίχως όρια

Διπλασιάζεται, όπως όλα δείχνουν το όριο των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Οι πιέσεις επιχειρήσεων και τραπεζών φαίνεται ότι απέδωσαν και τώρα οι δανειστές στο όνομα της ανάπτυξης πιέζουν για άμεση αλλαγή στην νομοθεσία ώστε να αυξηθεί κατακόρυφο το επιτρεπτό όριο απολύσεων.

Μετά την έκθεση της Κομισόν και όπως ρητά αναφέρεται στη νέο μνημόνιο το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται νέο σχέδιο το οποίο θα κινείται στα όρια του ευρωπαϊκού μέσου όρου, δηλαδή στο 10%.
Αυτό σημαίνει ότι θα διπλασιαστεί στη χώρα μας το όριο των απολύσεων που είναι στο 5% για τις επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 150 ατόμων.
Παράλληλα η τρόικα απαιτεί απελευθέρωση της διαδικασίας που σήμερα απαιτεί την υπογραφή υπουργού.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτη εισφορά και του χρόνου! Τι απαιτούν οι δανειστές, όλες οι αλλαγές που έρχονται με το νέο Μνημόνιο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Σταθερά κάτω από τους 20 βαθμούς η θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 14 βαθμούς Κελσίου, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 και τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες
καιρός
Αυτό είναι το ναρκόπλοιο του «Έλληνα Εσκομπάρ» Αλέξανδρου Αγγελόπουλου – Πάνω από 5 τόνοι κοκαΐνης στα αμπάρια του
Το πλοίο πλέον ρυμουλκείται προς τα παράλια της Γαλλίας, ενώ ένα μέρος του πληρώματος βρισκόταν και στο σκάφος «Africa 1», που είναι το αλιευτικό του «Έλληνα Εσκομπάρ»
Το πλοίο του «Έλληνα Εσκπομπάρ»