Κόσμος

Η ΕΕ θα αναστείλει την παροχή όπλων και εξοπλισμών για την ασφάλεια στην Αίγυπτο

Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν σήμερα την αναστολή των αδειών εξαγωγής προς την Αίγυπτο εξοπλισμών για την ασφάλεια και όπλων.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατά την διάρκεια έκτακτης συνόδου τους στις Βρυξέλλες, η οποία ήταν αφιερωμένη στην αιγυπτιακή κρίση, οι υπουργοί Εξωτερικών αποφάσισαν επίσης να επανεξετάσουν την βοήθεια προς την Αίγυπτο, σε αντίδραση για την επιδείνωση της βίας στην χώρα, όπου αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους εδώ και μια εβδομάδα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της συνόδου τους.

Οι χώρες της ΕΕ “συμφώνησαν να αναστείλουν τις άδειες εξαγωγής για εξοπλισμούς που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο της εσωτερικής καταστολής”, επισημαίνεται στο σχετικό κείμενο, όπου διευκρινίζεται επίσης ότι η βοήθεια στον τομέα της ασφάλειας “θα επανεξεταστεί”.
Η πλειονότητα των χωρών μελών της ΕΕ είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα αναστείλει την παράδοση όπλων στην Αίγυπτο λόγω της κρίσης.

Η επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Άστον δήλωσε εξάλλου ότι η ΕΕ θα επανεξετάσει την σημαντική βοήθεια που παρέχει στο Κάιρο, αλλά σημείωσε ότι “η βοήθεια σε αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη θα συνεχιστεί”.
“Εκφράσαμε την υποστήριξή μας στον λαό της Αιγύπτου (…) που είναι ένας σημαντικός εταίρος” της ΕΕ, υπογράμμισε η Άστον όταν ολοκληρώθηκε η σύνοδος. “Καταδικάζουμε σθεναρά όλες τις πράξεις βίας και αποτιμούμε ότι οι ενέργειες που έγιναν πρόσφατα από τους στρατιωτικούς ήταν δυσανάλογες. Καλούμε όλες τις πλευρές να δώσουν ένα τέλος στην βία”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βενιζέλος: Η Αίγυπτος είναι “χώρα – κλειδί”

Βγαίνει από τη φυλακή ο Χόσνι Μουμπάρακ

Κακοποιός σκότωσε εν ψυχρώ 15 περαστικούς στην Αίγυπτο

Η Ουάσινγκτον καταδικάζει τις δηλώσεις του Ερντογάν για ανάμιξη του Ισραήλ στην αιγυπτιακή κρίση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
NYT: Το Ιράν έχει αποκαταστήσει 30 από τις 33 πυραυλικές του εγκαταστάσεις κατά μήκος  των Στενών του Ορμούζ
Η Τεχεράνη έχει καταφέρει να επανακτήσει πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος των πυραυλικών της εγκαταστάσεων, όπως επίσης στους εκτοξευτές και τις υπόγειες υποδομές της.
Πύραυλος
Νέο ξέσπασμα Τραμπ εναντίον δημοσιογράφου που τον «πίεσε» για το κόστος της αίθουσας εκδηλώσεων του Λευκό Οίκο – «Είσαι χαζός άνθρωπος»
Η τελευταία εκτίμηση για το κόστος κάνει λόγο για περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια, ποσό διπλάσιο από αυτό που είχε αρχικά ανακοινωθεί στα 200 εκατομμύρια δολάρια
τραμπ
Νέο σχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εναντίον των δημοσιογράφων: Τους αναγκάζει να αποκαλύψουν τις πηγές τους
«Οποιοσδήποτε μάρτυρας, είτε είναι ρεπόρτερ είναι όχι, που έχει στην κατοχή του πληροφορίες για τους εγκληματίες δεν θα πρέπει να εκπλαγεί αν λάβει κλήτευση σχετικά με παράνομη διαρροή διαβαθμισμένου υλικού», είπε ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης των HΠΑ, Τοντ Μπλαντς
Τοντ Μπλαντς