Οικονομία

Παράταση για την πληρωμή της 1ης δόσης του φόρου εισοδήματος και του ΦΑΠ 2011

Παρατείνεται έως την επόμενη Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, η προθεσμία για την πληρωμή της 1ης δόσης του φόρου εισοδήματος και του ΦΑΠ για το 2011 και το 2012, η οποία έληγε σήμερα.

Οι φορολογούμενοι που θα εξοφλήσουν, έως τη νέα προθεσμία, εφάπαξ το ποσό του φόρου εισοδήματος θα δικαιούνται την έκπτωση 1,5% που προβλέπεται, ειδάλλως θα μπορούν να πληρώσουν τον φόρο σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.
Από την άλλη πλευρά, ο ΦΑΠ καταβάλλεται σε επτά μηνιαίες δόσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών υποχρεώθηκε να προχωρήσει τελικά στην παράταση για την πληρωμή των συγκεκριμένων φόρων, αποδεχόμενο, στη σχετική ανακοίνωση, ότι «η παράταση δίνεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, δεδομένου πως αρκετοί υπόχρεοι ενημερώθηκαν τις τελευταίες μέρες για την προθεσμία καταβολής των δόσεων».

Ενώ, σε πλειάδα περιπτώσεων δεν είχαν φτάσει ταχυδρομικά τα εκκαθαριστικά σημειώματα και οι υπόχρεοι έπρεπε να τα αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποδείξεις: τέλος η χαρτούρα, μόνο λίγες και.. καλές

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του ενιαίου φόρου στα ακίνητα – 33 οι συντελεστές, από 2 έως 23 ευρώ το τετραγωνικό – Παραδείγματα

Καμμία παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις – 1.214 ευρώ ο φόρος για περίπου 2 εκατ. φορολογούμενους!

Στον στρατό έχουν “ξεχάσει” να μειώσουν το ΦΠΑ στο 13%;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΤτΕ: Ανάπτυξη 2,1% για την ελληνική οικονομία έως το 2027 – Στο επίκεντρο οι προκλήσεις
Στην Ενδιάμεση Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την ΤτΕ, εκτιμάται ότι το ΑΕΠ της χώρας θα αυξηθεί κατά 2,1% το 2025, το 2026 και το 2027, ενώ το 2028 αναμένεται οριακή υποχώρηση του ρυθμού ανάπτυξης στο 2%
Η Τράπεζα της Ελλάδος
Χαλκός σπάει τα ρεκόρ με άνοδο 36% φέτος
Το μέταλλο, ζωτικής σημασίας για την ενεργειακή μετάβαση, έχει σημειώσει άνοδο τους τελευταίους μήνες λόγω αυξανόμενων ανησυχιών για τη μείωση της παγκόσμιας προσφοράς
iStock