Ελλάδα

Πρόγραμμα πρόσληψης 2.200 ανέργων πτυχιούχων – Όλες οι λεπτομέρειες

Με 2.200 νέες θέσεις εργασίας επεκτείνεται το «Πρόγραμμα επιχορήγη­σης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανώτατων εκ­παιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως και 35 ετών» που ήδη υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε σήμερα από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρο­ύτση, οι 2.200 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται θα καλυφ­θούν σύμφωνα με τις διατάξεις του αρχικού προγράμματος που συγ­χρημα­τοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυνα­μικού 2007-2013». Αρχικός σκοπός του προγράμματος ήταν η δημιουργία 5.000 θέσεων εξαρ­τημένης εργασίας και πλήρους απασχόλησης σε επιχει­ρήσεις του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες καλύφθηκαν πλήρως.

Το ποσό της επιχορήγησης καλύπτει μέρος του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 27 μήνες, εκ των οποίων οι 24 μήνες αφορούν σε επιχορήγηση και οι 3 μήνες σε δέσμευση του εργοδότη.

Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προ­βεί σε μείωση προσωπικού, ούτε σε αλλαγή του καθεστώτος απασχόλησης του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης. Τα δε ωφελούμενα άτομα που θα προσληφθούν από τις επι­χειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν την ιδιό­τητα του ανέργου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από τις 6 Ιουνίου 2013 να υποβάλλουν αιτή­σεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τράπεζα Ελλάδος: Ύφεση 4,6% και ανεργία 28% για το 2013

Δέσμευση Φούχτελ από Θεσσαλονίκη: ”Ρίχνουμε” 6 δισ. ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας

Οι προβλέψεις της έκθεσης της Νομισματικής Πολιτικής για την Ελλάδα

Ποιες είναι οι θέσεις εργασίας με τη μεγαλύτερη δυσκολία κάλυψης, σύμφωνα με τη ManpowerGroup

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι έως 10 μποφόρ - Σε κόκκινο συναγερμό Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα, Ιόνιο και Ήπειρος
Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές χωρίς ιδιαίτερη ένταση - Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ περισσότερες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά τμήματα
αυτοκίνητο στη βροχή
«Δεν είχε όπλο και δεν ήταν εκείνος που προκάλεσε το συμβάν» λέει ο δικηγόρος του Βούλγαρου βαρυποινίτη για τη δολοφονία στις φυλακές Δομοκού
Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του μετά την έξοδό του από τα δικαστήρια της Λαμίας, «στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν παρών ο Αλκέτ Ρετζάι
Φυλακές Δομοκού 10
Ο Χρήστος Μαυρίκης πυροβόλησε με καραμπίνα και ταμπουρώθηκε στο σπίτι του στα Σπάτα – Διαπραγματευτής στο σημείο
Έχει τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό με βραχιολάκι για υπόθεση δωροδοκίας Αρεοπαγίτη δικαστή - Είναι ευρύτερα γνωστός για την καταδίκη του στην πολύκροτη υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών μέσω των ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ την περίοδο του 1989
Χρήστος Μαυρίκης
20