Κόσμος

Ο Ερντογάν προειδοποιεί τους διαδηλωτές: “Η υπομονή μας τελείωσε”

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε για ακόμα μια φορά έκκληση στους διαδηλωτές του πάρκου Γκεζί, να αποχωρήσουν και τους προειδοποίησε ότι η υπομονή του έχει εξαντληθεί.

«Η υπομονή μας τελείωσε. Προειδοποιώ για τελευταία φορά. Και λέω στις μητέρες και τους πατέρες “παρακαλώ πάρτε τα παιδιά σας και βγάλτε τα έξω…», είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κόμματός του στην Αγκυρα. Και πρόσθεσε: “Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, γιατί το πάρκο Γκεζί δεν ανήκει στους καταληψίες, αλλά στο λαό”.

Σε εκδήλωση στην Άγκυρα, ο Ερντογάν εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ΕΕ επισημαίνοντας ότι δεν αναγνωρίζει αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά τις συστάσεις του Κοινοβουλίου προς την Τουρκία για τη χρήση βίας στις διαδηλώσεις. “Δεν έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για την Τουρκία, καθώς δεν είναι μέλος της ΕΕ”, τόνισε.

Η τουρκική κυβέρνηση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματοςπου θα αφορά στο σχέδιο ανάπλασης του πάρκου Γκεζί στην Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο Χουσεΐν Τσελίκ, εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Σε συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά τη συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με αντιπροσωπεία 11 ατόμων που εκπροσωπούν την πλατφόρμα του πάρκου Γκεζί, ο Τσελίκ αποσαφήνισε πως το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί μόνο στην Κωνσταντινούπολη, ενώ διευκρίνισε ότι η κατεδάφιση του πολιτιστικού κέντρου Ατατούρκ, που εξαγριώνει επίσης τους διαδηλωτές, θα προχωρήσει κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά το γάμο τους, πήγαν να… διαδηλώσουν! (ΦΩΤΟ)

Ξημέρωσε… ηρεμία στην πλατεία Ταξίμ – Συγκρούσεις τα ξημερώματα

Νέα επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ – Απομάκρυναν χιλιάδες διαδηλωτές με δακρυγόνα (ΦΩΤΟ, VIDEO)

73 δικηγόροι συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 2