Ελλάδα

Στα ύψη οι βάσεις σε Νομικές και Ιατρικές σχολές – Που αναμένεται να πέσουν

Η πρόταση για μείωση των εισακτέων σε τμήματα υψηλής ζήτησης θα αλλάξει το χάρτη των σχολών εκτινάσσοντας τις βάσεις κάποιων από αυτές. Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών θα βρεθούν μπροστά σε πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις το καλοκαίρι.

Με την πρόταση του υπουργείου για μείωση των εισακτέων σε διάφορες σχολές αναμένεται μεγάλη αύξηση των βάσεων σε σχολές όπως οι Νομικές, οι Ιατρικές τμήματα Φιλολογίας, Φιλοσοφίας, Κοινωνιολογίας, Μαθηματικών, Φυσικής και Φαρμακευτικής.

Αντίθετα οι βάσεις αναμένεται να πέσουν κάπως σε τμήματα Ψυχολογίας, Χημείας, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Πολιτικών Μηχανικών καθώς σε αυτά αυξάνονται οι θέσεις εισαγωγής.

Η εικόνα αλλάζει από πεδίο σε πεδίο και φαίνεται ότι οι πιο τυχεροί είναι εκείνοι που θα επιλέξουν πεδίο όπως το 2ο, το 4ο και το 5ο, αφού σε αυτά ο αριθμός των εισακτέων αυξάνεται ενώ αντίθετα μειώνεται κατά πολύ στο πρώτο πεδίο. Οι εισακτέοι στα τμήματα του 3ου πεδίου αναμένεται να είναι στα περσινά επίπεδα.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Από ασφυξία πέθαναν οι 4 ορειβάτες στα Βαρδούσια όρη - Τι αποκαλύπτει η ιατροδικαστική έκθεση
Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή Νίκου Καλόγρηα, ο θάνατός των τεσσάρων ορειβατών ήταν ασφυκτικός, καθώς θάφτηκαν κάτω από μεγάλες ποσότητες χιονιού, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα αναπνοής ή διαφυγής
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη 8
Στέφανος Παπαδόπουλος: «Δεν είχα σοφέρ, δεν έχω στείλει ποτέ βίντεο ερωτικού περιεχομένου στο Viber» λέει ο τραγουδιστής που κατήγγειλε τον Γιώργο Μαζωνάκη
«Δεν δούλεψα 7 μήνες με τον Γιώργο Μαζωνάκη ούτε με πηγαινοέφερνε σοφέρ» γράφει σε ανάρτησή του ο νεαρός τραγουδιστής
Στέφανος Παπαδόπουλος