Ελλάδα

Παραιτήθηκαν ο πρόεδρος κι ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας

O πρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας, Θεοδ. Τσιρίκογλου και ο αντιπρόεδρος Παντ. Υψηλάντης παραιτήθηκαν σήμερα, αντιδρώντας στο σχέδιο «Αθηνά».

Στην επιστολή παραίτησης του ο κ. Τσιρίκολγου αναφέρει ότι δεν θέλει να συνεισφέρει στην «κατεδάφιση του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λάρισας, στον ανορθόδοξο σχεδιασμό, στην επικράτηση του παραλόγου, στην κατασπατάληση πόρων εκατομμυρίων ευρώ και στην απογοήτευση και απαξίωση άξιου στελεχιακού δυναμικού του Ιδρύματος».
 
Η διαφωνία της διοίκησης του Ιδρύματος έγκειται στην κατάργηση και μεταφορά των Τμημάτων Μηχανολογίας και Ηλεκτρολογίας στη Χαλκίδα (ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας) και του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος στο Καρπενήσι (ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας) καθώς και την κατάργηση του Τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων.
 
Όπως αναφέρει ο κ. Τσιρίκογλου, «πρόκειται για κατάφωρη αδικία σε ένα Ίδρυμα που πρόσφατα αξιολογημένο από ανεξάρτητο διεθνή φορέα κατατάχθηκε παγκοσμίως μέσα στο 10% των καλυτέρων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων». Ο ίδιος προσθέτει ότι δεν έγινε ουσιαστικός διάλογος, ενώ τονίζει χαρακτηριστικά:
 
«Τα Τμήματα αυτά με ιστορία 40 χρόνων αποτελούν τον ιδρυτικό κορμό του, εφοδιάζουν τους σπουδαστές με κλασικές ειδικότητες των τεχνολογικών εφαρμογών, έχουν χιλιάδες αποφοίτους σε παραγωγικές θέσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και παράγουν μεσαία στελέχη που στηρίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ολόκληρη η κεντρική Ελλάδα είναι γεμάτη από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που υποστηρίζουν τον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας και υποστηρίζονται από τους αποφοίτους των Τμημάτων που καταργούνται».

Διαβάστε

Πορεία φοιτητών για το σχέδιο “Αθηνά” – Κλειστές Πανεπιστημίου, Σταδίου

Φ.Π.Ψ.: Επ’ αόριστον αναστολή των μαθημάτων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο “Αθηνά”

Ανοιχτό το κέντρο μετά το συλλαλητήριο για το Σχέδιο Αθηνά

Έτοιμος να παραιτηθεί ο Δήμαρχος Λεβαδέων για το σχέδιο “Αθηνά”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το Δημόσιο ρίχνει ευθύνες στον αστυνομικό για την καθυστέρηση διάγνωσης καρκίνου: «Δεν αναζήτησε εγκαίρως τη βιοψία»
Ο αστυνομικός που πλέον έχει μεταστατικό καρκίνο, κατήγγειλε πως πήρε τα αποτελέσματα της βιοψίας 1 χρόνο μετά - Το δημόσιο φέρεται πως τον κατηγόρησε ότι δεν έκανε προληπτικές εξετάσεις για να διαγνωστεί η ασθένεια εγκαίρως
Άνδρας 1
Αποκαλυπτικές συνομιλίες του κυκλώματος που μοίραζε «μαϊμού» επιδόματα αναπηρίας σε υγιείς ανθρώπους στο Αγρίνιο - «Της έδωσες ηρεμιστικό;»
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χορηγούσαν στους πελάτες ηρεμιστικά για να μπουν σε καταστολή και να πείσουν τις επιτροπές πως χρειάζονται το επίδομα αναπηρίας
Κύκλωμα με «μαϊμού» ειδόματα