Οικονομία

Άκεφο το Χρηματιστήριο

Με πτώση έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, κινούμενη σε πτωτική τροχιά για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση.

Η αγορά προσπάθησε ενδοσυνεδριακά να διασπάσει ανοδικά, χωρίς όμως επιτυχία, τα επίπεδα των 1.000 μονάδων, καθώς εκδηλώθηκαν έντονες πιέσεις σε δεικτοβαρείς μετοχές με επίκεντρο τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και την Εθνική.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 977,27 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,96%.
Σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε πτώση σε ποσοστό 3,67%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει κέρδη σε ποσοστό 7,64%.

Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε σε εύρος διακύμανσης 28 μονάδων. Κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 1.002,49 μονάδες όταν σημείωνε άνοδο έως και 1,59% και κατώτερη τιμή στις 974,52 μονάδες, όταν υποχωρούσε έως και 1,24%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 65,182 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,13%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 3,08%.

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τροφίμων (+0,75%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+0,66%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-6,14%), των Πρώτων Υλών (-3,63%) και των Τηλεπικοινωνιών (-3,23%).
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Eurobank Properties (+8,69%), της Jumbo (+1,41%), της Eurobank (+1,14%) και της Τιτάν (+0,91%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της ΔΕΗ (-6,72%), της Τέρνα Ενεργειακή (-5,14%), της Εθνικής (-3,42%), της Κύπρου (-3,24%) και του ΟΤΕ (-3,23%).
Ανοδικά κινήθηκαν 59 μετοχές, 106 πτωτικά και 23 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Χατζηκρανιώτη +23,25%, Περσεύς +19,93%, Sprider Stores +19,35% και ΑΧΟΝ Συμμετοχών +18,42%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Σφακιανάκης -19,86%, ΑΛΚΟ -13,85%, Αγροτικός Οίκος Σπύρου -12,78% και ΑΤΤΙ-ΚΑΤ -10,26%.

Διαβάστε επίσης :

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η πρόταση Τραμπ για πλαφόν στις πιστωτικές κάρτες βάζει στο στόχαστρο τον τραπεζικό κλάδο
Η απροσδόκητη έκκληση του Προέδρου των ΗΠΑ για ανώτατο όριο 10% στα επιτόκια των πιστωτικών καρτών αναστατώνει τις αγορές και θολώνει τις προοπτικές του χρηματοπιστωτικού κλάδου
Businessman holding credit card for online shopping bill on smartphone, positive man shopping online remote payment , smart payment concept individual bank