Ελλάδα

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι δικηγόροι της Αθήνας

Σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου εκφράζει τη ριζική αντίθεσή του στη φημολογούμενη κατάργηση τού αφορολόγητου ορίου και των λοιπών φορολογικών μέτρων.

Οι δικηγόροι της Αθήνας υπογραμμίζουν ότι «τα φορολογικά μέτρα που εξαγγέλλονται, εάν εφαρμοσθούν -σε συνδυασμό με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την περικοπή μισθών, εφάπαξ κ.λπ.- σε εποχή βαθειάς ύφεσης, θέτουν εκτός επαγγέλματος και εξαθλιώνουν μεγάλο αριθμό δικηγόρων, ιδιαίτερα νέων και γυναικών».

Ακόμη, ο δικηγορικός κόσμος διαπιστώνει και καταγγέλλει ότι, ενώ «έχει έγκαιρα καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις για ένα πιο δίκαιο και αποτελεσματικό για τα δημόσια έσοδα φορολογικό σύστημα, αυτές δεν έχουν καν ληφθεί υπόψη».

Επίσης, σημειώνουν οι δικηγόροι ότι «οι προωθούμενες ρυθμίσεις είναι κρίκος στην αλυσίδα σειράς μέτρων που έχουν ληφθεί από την ψήφιση των μνημονίων και έπειτα, σε βάρος των δικαιωμάτων των εισοδηματικά ασθενέστερων στρωμάτων, σχετικά με την πρόσβασή τους στη Δικαιοσύνη».

Οι δικηγόροι ζητούν, πριν από τη λήψη των σχετικών αποφάσεων, να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και τούς αρμόδιους υπουργούς.

Τέλος, ο ΔΣΑ καλεί τούς δικηγόρους σε εγρήγορση και δηλώνει ότι θα επιδιώξει κοινή δράση με τους άλλους επιστημονικούς φορείς (ΤΕΕ, ΙΣΑ κ.λπ.).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Προλαμβάνω» κατά της παχυσαρκίας σε πανεπιστημιακές κλινικές – Όλα όσα περιλαμβάνει
Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στηρίζοντας από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας, συμμετέχει ενεργά μέσα από Ειδικά Κέντρα Πανεπιστημιακών Κλινικών
παχυσαρκία