Οικονομία

Δημόσια κόντρα ΔΝΤ-Κομισιόν για την Ελλάδα

Με μία ασυνήθιστη επίδειξη ευασθησίας το ΔΝΤ τονίζει πως από τις οδυνηρές περικοπές στους μισθούς θα έπρεπε να προστατευτούν τα ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού!

Στην έκθεση που ”έβγαλε” το ΔΝΤ αναφέρεται πως ”σε ορισμένα προγράμματα όπως της Ελλάδας η επιτυχής επίλυση της κρίσης απαιτεί σημαντικές περικοπές των δαπανών, συμπεριλαμβανομένων κοινωνικών τομέων καθώς και μειώσεις στους πραγματικούς μισθούς.
Ωστόσο οι περικοπές αυτές, που είναι οδυνηρές για πολλούς, θα μπορούσαν σε όλα τα προγράμματα να είχαν επικεντρωθεί περισσότερο στην προστασία ευάλωτων τμημάτων του πληθυσμού”.

Σύμφωνα με ερμηνεία αναλυτών στο Euro2day:”Είναι αδύνατο να μην συνδέσει κανείς αυτή την έκθεση με την κλιμάκωση της έντασης καθώς πλησιάζει η προθεσμία αναφορικά με την επόμενη δόση της Ελλάδας, ενώ το κλιμάκιο της τρόικας που βρίσκεται εκεί φαίνεται πως καταγράφει ελάχιστη πρόοδο”.

Στην ίδια έκθεση το ΔΝΤ ουσιαστικά κάνει λόγο για προβληματική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως λόγω των περιορισμών που τέθηκαν από την ίδια την ευρωζώνη.
”Οι εσωτερικοί περιορισμοί στην ευρωζώνη ορισμένες φορές περιόρισαν τις εναλλακτικές επιλογές πολιτικής που θα μπορούσαν σε αντίθετη περίπτωση να είχαν συζητηθεί, κυρίως στην αναδιάρθρωση του χρέους.Η διαβούλευση με περισσότερα μέρη συχνά κατέληγε σε μεγαλύτερες συζητήσεις και λιγότερο αποτελεσματική λήψη αποφάσεων”.

Διαβάστε επίσης :

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
Η ολοκλήρωση των έργων αυτών στοχεύει αφενός στην προστασία ανθρώπινων ζωών και περιουσιών και αφετέρου στη βελτίωση της ανθεκτικότητας των υποδομών και του περιβάλλοντος απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα
Ακίνητα
Υδατοκαλλιέργειες: Κατά 10,2% μειώθηκε η παραγωγή το 2024
Η συνολική παραγωγή ανήλθε σε 127.495,1 τόνους συνολικής αξίας 689.461,0 χιλ. ευρώ το 2024, έναντι 141.909,2 τόνων συνολικής αξίας 691.160,2 χιλ. ευρώ το 2023, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)
Aerial view of fish farm
Νίκος Ταγαράς: «Εκσυγχρονίζουμε τους κανόνες αδειοδότησης και κατασκευής των κτιρίων»
Τροποποιούνται με την υπουργική απόφαση διατάξεις που αφορούν στην ταξινόμηση των κτιρίων, στην ασφάλεια, στην αντοχή, στα δομικά στοιχεία των κατασκευών καθώς και εγκαταστάσεις ύδρευσης, θέρμανσης και ηλεκτροδότησης
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς