Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Φινλανδός πρόεδρος: «Η φυγή από την ευρωζώνη δεν είναι λύση»

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Κατά του σεναρίου που θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ τάχθηκε ο πρόεδρος της Φινλανδίας, την ώρα που οι φήμες θέλουν τη Γερμανία έτοιμη να… χαλαρώσει το «χαλινάρι» στην Ελλάδα.

“Δεν υπάρχει γρήγορη και εύκολη λύση στην ευρωπαϊκή κρίση. Ή, τουλάχιστον, εγώ δεν είμαι σε θέση να προσφέρω κάτι τέτοιο”, δήλωσε ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστε σε ομιλία του στους πρεσβευτές στο Ελσίνκι.

“Η ΕΕ πρέπει να προσπαθήσει να κάνει ο,τιδήποτε μπορεί για να επιλύσει τα προβλήματα. Η εγκατάλειψη του ευρώ δεν αποτελεί κατά κανέναν τρόπο μια λύση”, σημείωσε.

Οι δηλώσεις Νιινίστε γίνονται τέσσερις ημέρες μετά τα αμφιλεγόμενα σχόλια του υπουργού Εξωτερικών της Φινλανδίας Έρκι Τουομιόγια, ο οποίος είχε πει ότι θα πρέπει “να προετοιμαστούμε ανοιχτά για το ενδεχόμενο μιας διάλυσης της ευρωζώνης”. Ο Τουομιόγια επικρίθηκε έντονα γι’ αυτές τις δηλώσεις του από τους υποστηρικτές του ευρώ στην Φινλανδία.

“Μέχρι στιγμής έχουμε διαχειριστεί τις δικές μας υποθέσεις σχετικά καλά και δεν είναι παράλογο να ζητάμε το ίδιο κι από τους άλλους”, σημείωσε επίσης ο Φινλανδός πρόεδρος.

Ωστόσο “η Φινλανδία πρέπει να είναι προσεκτική. Αυτό το έχει υπογραμμίσει η κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να έχουμε μια αλαζονική και γεμάτη έπαρση πολιτική”, κατέληξε ο Νιινίστε.

Η Φινλανδία, η τελευταία χώρα της ευρωζώνης που διατηρεί την καλύτερη αξιολόγηση (ΑΑΑ) με “σταθερή” προοπτική από τους τρεις μεγάλους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, επιμένει τακτικά στην περαιτέρω προώθηση των μεταρρυθμίσεων από τις οικονομίες της νότιας Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

‘Μαλακώνει” τη στάση της η Μέρκελ για την Ελλάδα;

«Θα δοθεί χρόνος στην Ελλάδα, αλλά όχι τώρα»

«Κανείς δεν κάνει τόσες θυσίες όπως οι Έλληνες»

Πόσα λέτε ότι θα βγάλει η Γερμανία όταν η ΕΚΤ θα μοιράσει τα κέρδη;

Όλι Ρεν: Καμία διαπραγμάτευση για κατώτατο μισθό και μετενέργεια

Δεν αποβάλλονται έτσι εύκολα χώρες από την Ευρωζώνη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε