Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Σφαγίασαν ξανά γυναίκες και παιδιά στη Συρία – 100 οι νεκροί, αγνοούνται 30 παιδιά!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Δεν έχει τέλος η φρίκη για το λαό της Συρίας, που έχει εγκλωβιστεί ανάμεσα στο καθεστώς Άσαντ και αντάρτες. Η νέα σφαγή έγινε στη Χάμα, 20 γυναίκες και 20 παιδιά μεταξύ των θυμάτων.

Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο μίλησε για 100 νεκρούς και νέα σφαγή των δυνάμεων του καθεστώτος Άσαντ. Συγχρόνως, αγνοείται η τύχη 30 παιδιών.

“Έχουμε περίπου 100 νεκρούς στα χωριά αλ Κουμπέιρ και Μααρζάφ, μεταξύ των οποίων βρίσκονται περίπου 20 γυναίκες και 20 παιδιά”, δήλωσε ο Μοχάμεντ Σέρμινι, εκπρόσωπος του CNS, ο οποίος κατηγόρησε τις δυνάμεις του καθεστώτος και τις πολιτοφυλακές του ότι βρίσκονται πίσω από το νέο λουτρό αίματος.

Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν είπε ότι της σφαγής προηγήθηκε βομβαρδισμός των δύο χωριών, στα οποία εισήλθαν στη συνέχεια πολιτοφύλακες οι οποίοι σκότωναν τους κατοίκους τους.

Φυσικά, η κυβέρνηση της Συρίας διέψευσε ότι ευθύνεται για τη σφαγή στη Χάμα. «Αυτά τα οποία μετέδωσαν ορισμένα ΜΜΕ ότι συνέβη στην αλ Κουμπέιρ είναι εντελώς ψευδή. Μια τρομοκρατική οργάνωση διέπραξε ένα ειδεχθές έγκλημα στην περιοχή της Χάμα, το οποίο είχε εννέα θύματα. Τα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης αυτών σκοπό έχουν να συμβάλλουν να συνεχιστεί να χύνεται το αίμα των Σύρων», σύμφωνα με την ανακοίνωση του καθεστώτος.

Χωρίς να δώσει συνολικό απολογισμό, η τηλεόραση έκανε λόγο για δυο γυναίκες και «παιδιά με δεμένα πόδια και χέρια» που δολοφονήθηκαν στη Χάμα.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της ότι «οι συριακές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια επίθεση εναντίον ενός κρησφύγετου τρομοκρατών στην αλ Κουμπέιρ μετά από εκκλήσεις σωστικών συνεργείων». Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, υπήρξαν ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τρομοκρατών… και όλοι οι τρομοκράτες σκοτώθηκαν». Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν στην μάχη, σύμφωνα με το SANA.

Στο μεταξύ σφοδρές μάχες σημειώθηκαν σε προάστια της Δαμασκού. Κάτοικοι στο κέντρο της συριακής πρωτεύουσας είπαν ότι άκουγαν σφοδρά πυρά, ενώ ακτιβιστές μίλησαν και εκρήξεις και ήχους από πυρά βαρέων πολυβόλων. Σε ορισμένες περιοχές, είπαν, είδαν ελικόπτερα.

Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο κάλεσε να ενταθούν οι επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ. Το Συμβούλιο κάλεσε τους αντάρτες που δρουν υπό την διοίκηση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) να «κλιμακώσουν την δράση τους στα πεδία των μαχών» ώστε να μειωθεί η πίεση για τους άμαχους οι οποίοι βρίσκονται «υπό πολιορκία, υφίστανται πυρά πυροβολικού και επιθέσεις στις επαρχίες Χάμα, Λαττάκεια και Χομς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άσαντ: Παίρνουν χρήματα για να διαδηλώνουν κατά του καθεστώτος

Συρία: Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν μαζικούς τάφους στη Χούλα

Βίντεο σοκ από Συρία – Άρμα μάχης πατάει την σορό αντάρτη – ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ

Νέα σφαγή στη Συρία- Σκότωσαν εργάτες που επέστρεφαν απο τη δουλειά τους!

Βίντεο-σοκ από Συρία.Αντάρτης δέχεται ριπή και σκοτώνεται μπροστά στη κάμερα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε