Κόσμος

Οι Γερμανοί έχουν χάσει τη χαρά της ζωής

Αν και ζουν στη χώρα με τη μεγαλύτερη οικονομική ευμάρεια στην Ευρώπη, οι Γερμανοί έχουν χάσει τη χαρά της ζωής

Αυτό φαίνεται σε μια έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα η οποία επισημαίνει ότι δείχνουν να έχουν αυξημένη αίσθηση του καθήκοντος αλλά και δυσκολία στο να χαλαρώσουν.

Το γερμανικό ινστιτούτο ερευνών αγοράς Rheingold, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το διανομέα ποτών Diageo και το γαλλικό όμιλο αλκοολούχων Pernod Ricard, βάσισε την έρευνά του σε δίωρες συνεντεύξεις με 60 άτομα. Τα αποτελέσματα κατόπιν διασταυρώθηκαν με τις απαντήσεις που είχαν δώσει σε ένα ερωτηματολόγιο άλλα 1.000 άτομα.

“Τα αποτελέσματα είναι σαφή και εντυπωσιακά: μολονότι υπάρχουν παντού και συνεχώς προσφορές για ευχάριστες δραστηριότητες, οι Γερμανοί έχουν ξεμάθει τη διασκέδαση”, σημειώνεται στην έρευνα. Για το 46% των ερωτηθέντων η ευχαρίστηση γίνεται “ολοένα και πιο σπάνια” καθώς η καθημερινότητά τους έχει σημαδευτεί από το άγχος. Το ποσοστό μάλιστα ανεβαίνει στο 55% στις νεότερες ηλικίες.

Εξάλλου σχεδόν οκτώ στους δέκα (ποσοστό 81%) των Γερμανών παραδέχονται ότι ικανοποιούνται περισσότερο από τη ζωή τους όταν έχουν την αίσθηση ότι έπραξαν το καθήκον τους, για παράδειγμα μετά από μια κοπιαστική ημέρα μόχθου ή αν έχουν προετοιμάσει επιμελώς τις διακοπές τους.

Το ινστιτούτο Rheingold σημειώνει εξάλλου ότι οι Γερμανοί σπανίως αναφέρουν αυθορμήτως τη λέξη “σεξ” συνδεδεμένη με το αίσθημα της ευχαρίστησης. Γενικά, κατά τη διάρκεια της έρευνας συνέδεαν την έννοια της “απόλαυσης” κυρίως με το φαγητό, το ποτό, τις διακοπές, τη φύση ή τον ελεύθερο χρόνο. Οι συγγραφείς της μελέτης θεωρούν ότι οι Γερμανοί έχουν ιδιαίτερη δυσκολία στο να αφήνονται και να χαλαρώνουν: “το σεξ είναι περισσότερο θέμα επίδοσης παρά χαλάρωσης” δεδομένου ότι και στα μέσα ενημέρωσης “βλέπουμε άνδρες και γυναίκες που ακόμη και σε ερωτικές καταστάσεις σκέφτονται την εμφάνισή τους”, σημείωσαν.

Όσον αφορά την ευχαρίστηση που παίρνουν πίνοντας αλκοόλ, το ινστιτούτο επισημαίνει΄οτι “οι ατομικές συνεντεύξεις έδειξαν με σαφήνεια ότι αισθάνονται ευχαρίστηση” όμως οι ερωτηθέντες παραδέχονται ότι “διστάζουν ή ταράζονται” όταν μιλούν για αυτό δημοσίως.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχθηκε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στον Λευκό Οίκο σε ιδιαίτερα συμβολικό κλίμα
Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχαν μακρά συνομιλία στο Οβάλ Γραφείο για τον πνευματικό και γεωπολιτικό ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος φτάνει στο Λευκό Οίκο
Νέα Υόρκη: 38χρονος χτύπησε με το αυτοκίνητό του 16χρονη επειδή τον απέρριψε – Βίντεο ντοκουμέντο από την φονική παράσυρση
Το άτυχο κορίτσι εκσφενδονίστηκε και χτύπησε σε στύλο - Στο βίντεο φαίνεται η μητέρα της να τραυματίζεται στα πόδια και να γονατίζει πάνω από το παιδί της φωνάζοντας «κόρη μου, κόρη μου»
Αυτοκίνητο
Αμαζόνιος: Ο πνεύμονας της Γης πεθαίνει μέρα με τη μέρα στη Βραζιλία – Έκταση ίση με την Ισπανία καταστράφηκε σε 40 χρόνια
Μέσα σε τέσσερις δεκαετίες, το τροπικό δάσος της Βραζιλίας έχασε έκταση σχεδόν ίση με εκείνη όλης της Ισπανίας, προειδοποιούν νέα δορυφορικά δεδομένα
Πυρκαγιά στον Αμαζόνιο
Σοκ στην Ιταλία από την αυτοκτονία 14χρονου θύματος bullying και ομοφοβίας - «Κρατήστε μου μία θέση στο σχολείο» οι τελευταίες του λέξεις
Οι συμμαθητές του Πάολο Μέντικο τον φώναζαν στην τάξη «Πάολα» και «κοριτσάκι» - Επιστολές στον Πάπα Λέοντα, την Τζόρτζια Μελόνι και τον υπουργό Παιδείας
Ιταλική αστυνομία