Ελλάδα

Το ΥΠΕΚΑ μετακομίζει στο.. ΜΙΝΙΟΝ! ΦΩΤΟ

Το κτίριο του πρώην πολυκαταστήματος της Αθήνας που μεσουρανούσε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 90', πληροί τις προδιαγραφές της σχετικής πρόσκλησης για μεταστέγαση του ΥΠΕΚΑ.

Το κτίριο του ΜΙΝΙΟΝ πληροί τις προδιαγραφές της σχετικής πρόσκλησης του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) για τη στέγαση των 1.300 υπαλλήλων του.

Βασικά πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου κτηρίου, σύμφωνα με την αρμόδια Επιτροπή που αξιολόγησε τις προσφορές για το κτήριο στο οποίο θα μετεγκατασταθούν όλες οι υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ, είναι η άμεση μείωση του κόστους ενοικίασης.

Η αναλογία ανά τετραγωνικό μέτρο (τ..μ.) ωφέλιμου κτιρίου, από 16,16 ευρώ /τ.μ. μειώνεται σε 10,57 ευρώ /τ.μ. Στα …ατού της συγκεκριμένης επιλογής επίσης περιλαμβάνονται:

– η άριστη συγκοινωνιακή υποστήριξη από όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (το κτήριο του ΜΙΝΙΟΝ βρίσκεται 50 μέτρα από τις στάσεις του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ και κοντά σε πλήθος στάσεων λεωφορείων και τρόλεϊ)

– η τήρηση πολεοδομικών, κτηριοδομικών, πυροσβεστικών και υγειονομικών διατάξεων.

– η δυνατότητα χαρακτηρισμού του ως «πράσινο κτίριο» (με τη δημιουργία πράσινης στέγης, χρήσης των υπόγειων υδάτων για την ψύξη των κλιματιστικών μονάδων κλπ).

Η συγκεκριμένη επιλογή ενισχύει τις προσπάθειες του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) τα τελευταία δύο χρόνια, για αναζωογόνηση του κέντρου της Αθήνας το οποίο μαραζώνει πληθυσμιακά και οικονομικά.

Η διαδικασία της μετεγκατάστασης αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του ερχόμενου Σεπτεμβρίου συμπεριλαμβανομένης και της μετακίνησης του προσωπικού στις νέες θέσεις εργασίας.

Στο νέο ακίνητο θα στεγαστούν περίπου 1.300 άτομα. Σήμερα το ΥΠΕΚΑ ενοικιάζει 28 κτίρια, στην πλειονότητά τους παλαιά (άνω των 30 ετών) τα οποία δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες μιας σύγχρονης υπηρεσίας, είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα και με αυξημένες λειτουργικές δαπάνες.

Με τη μετεγκατάσταση αναμένεται να εξοικονομηθούν πόροι από τα μισθώματα (τουλάχιστον 4,5 εκ. ευρώ κατ’ έτος) και να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα τουλάχιστον κατά 50%.

Ενδεικτικά, για το έτος 2011, και παρά τις σημαντικές μειώσεις στα υφιστάμενα μισθώματα, τα συνολικά ενοίκια ξεπέρασαν τα 6,5 εκ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά έξοδα των κτιρίων του ΥΠΕΚΑ (φύλαξη, καθαριότητα, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ) ξεπέρασαν το ποσό των 2 εκ. ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη
Βασιλόπιτα «γίγας» 10 τόνων και 100 μέτρων στο Περιστέρι - «Αν όχι η μεγαλύτερη, σίγουρα η πιο γλυκιά στον κόσμο»
Πολίτες από το Περιστέρι και τις γύρω περιοχές καταφθάνουν στο σημείο, περιμένοντας να δοκιμάσουν το γλυκό που ετοίμασαν με μεράκι δεκάδες βιοτέχνες αρτοποιοί
Περιστέρι
Αποκαλύψεις για τη σύντροφο του 60χρονου γιου της Ελένης Παπαδοπούλου που κρίθηκε προφυλακιστέος - «Σκέψου να φύγεις από τη χώρα»
Το λάθος που «έκαψε» τον 60χρονο, το μήνυμα που του είχε στείλει η σύντροφός του μετά τον θάνατο της 87χρονης και η σοκαριστική συμπεριφορά του
Ελένη Παπαδοπούλου
Τρόμος στον Βόλο: «Βροχή» πυροβολισμών σε καταυλισμό Ρομά στο Αλιβέρι – Άντρας με καραμπίνα ταμπουρώθηκε σε μπακάλικο
Πληροφορίες αναφέρουν πως το επεισόδιο ξεκίνησε μετά από έντονο επεισόδιο μεταξύ δύο οικογενειών και πως ένας Ρομά από τη μία οικογένεια άρπαξε μία καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί
Περιπολικό