Ελλάδα

Προσοχή! Εκμεταλλεύονται Έλληνες που θέλουν να δουλέψουν στη Μαλαισία! Μεγάλη απάτη

Τους τάζουν δουλειά με μεγάλο μισθό αλλά... τους ζητούν χρήματα, τάχα για να τακτοποιήσουν τα διαδικαστικά!

Τουλάχιστον έξι Έλληνες έχουν πέσει θύματα των απατεώνων που εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση και την ανάγκη κάποιων συνανθρώπων μας, που παίρνουν τη μεγάλη απόφαση να μεταναστεύσουν για ένα καλύτερο μέλλον.

Η ελληνική κοινότητα στη Μαλαισία εφιστά την προσοχή όσων παίρνουν μια τέτοια απόφαση.
Όπως λέει ο Πρόεδρος, Μιλτιάδης Ντενεδιώτης, οι πολίτες πρέπει “να είναι πολύ προσεκτικοί, όταν λαμβάνουν μηνύματα μέσω του internet, καθώς ένα ποσοστό 99% των αγγελιών και προσφορών εργασίας προέρχεται από εταιρείες ‘φαντάσματα’, που παραπλανούν τους ενδιαφερόμενους”.

Οι προσφορές αυτές, συνήθως, είναι πολύ δελεαστικές και απευθύνονται, κυρίως, σε επιστήμονες, μηχανικούς και διευθυντές επιχειρήσεων. Έτσι, στους ενδιαφερόμενους- υποψήφια θύματα, οι αετονύχηδες προσφέρουν εικονικά συμβόλαια εργασίας, με υψηλότατους μισθούς, της τάξεως των 8-12 χιλιάδων ευρώ μηνιαίως.

“Όταν το ‘θύμα’ ανταποκριθεί, του ζητούν να καταθέσει σε διεθνή εταιρεία μεταφοράς χρημάτων από 800 έως 1000 Ευρώ, για τα έξοδα έκδοσης της υποτιθέμενης άδειας παραμονής και εργασίας στη Μαλαισία. Μόλις αποστείλει τα χρήματα, τότε είναι πλέον πολύ αργά και δυστυχώς ο εξαπατημένος ανακαλύπτει ότι όλα είναι ψεύτικα (συμβόλαια, εταιρεία κ.λπ.), έχοντας χάσει και ένα σοβαρό χρηματικό ποσό. Και μόνο το γεγονός ότι ζητούν να γίνει η συναλλαγή μέσω συγκεκριμένης εταιρείας, είναι ύποπτο, καθώς καμιά σοβαρή ξένη εταιρεία δεν συναλλάσσεται με αυτό τον τρόπο» λέει ο κύριος Ντενεδιώτης.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ίδιο, στον καλοστημένο ιστό που έχουν στήσει μέσω διαδικτύου διάφοροι επιτήδειοι έχουν πέσει πολίτες κι άλλων χωρών, όπως η Αυστραλία, που είναι κοντά στη Μαλαισία.

Τονίζει, πως όσοι επιθυμούν να εργαστούν στη Μαλαισία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι πραγματικές εργοδότριες εταιρείες στη χώρα αυτή δεν ζητούν ποτέ χρήματα για την έκδοση άδειας παραμονής και εργασίας και σημειώνει πως η Ελληνική Κοινότητα είναι στη διάθεση κάθε συμπατριώτη μας και προσφέρει αφιλοκερδώς βοήθεια και οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη νομοθεσία, τους κανονισμούς και τις συνθήκες εργασίας.

Για κάθε ενδιαφερόμενο, η ηλεκτρονική διεύθυνση του προέδρου της Ελληνική Κοινότητας Μαλαισίας είναι: miltosgreco@hotmail.com. Η Κοινότητα έχει και δική της σελίδα στο Facebook: http://www.facebook.com/GreeksInMalaysia.

Διαβάστε ακόμα:
Ιεράπετρα: Πλήρωναν για λαχνούς και αγόραζαν… αέρα κοπανιστό!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βρισηίδα Ανδριώτου και Σπύρος Μαρτίκας έφτασαν μαζί στον ανακριτή Κορίνθου – Κατέθεσαν για το κύκλωμα με τις «μαϊμού» επενδύσεις
Στη συνέχεια η Βρισηίδα Ανδριώτου μαζί με τον Σπύρο Μαρτίκα έφυγαν από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου, χωρίς να κάνουν κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους
Η Βρισηίδα Ανδριώτου και ο Σπύρος Μαρτίκας
«Τους έπιασα να κλέβουν το παγκάρι και με εκδικήθηκαν», λέει ο ιερέας από τη Θεσσαλονίκη που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων
«Δεν φταίω σε τίποτα, δεν έχω κάνει κάτι. Καλύτερα να πάω στα νεκροταφεία, να ανοίξω τον λάκκο μου και να μπω μέσα», υποστηρίζει ο ιερέας
Αστυνομία
Βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και δυνατοί άνεμοι - Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
Η κακοκαιρία επιμένει στις περιοχές που τις τελευταίες μέρες έχουν δεχτεί μεγάλα ύψη βροχής, ενώ οι πιο δύσκολες μέρες αναμένεται να είναι η Πέμπτη και η Παρασκευή
βροχή