Πολιτική

ΕΕ: “Εμείς δεν ξέρουμε τίποτα για 15νθημερη προθεσμία στην Ελλάδα!”

Το άδειασμα δεν άργησε να ' ρθει και αποκάλυψε τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη του ελληνικού λαού!

“Δεν γνωρίζω να έχει τεθεί αίτημα, από την ελληνική πλευρά, πρόσθετης χρονικής προθεσμίας”, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, αποφεύγοντας να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη σχετικά με την απόφαση που θα λάβει το αποψινό συμβούλιο Eurogroup.

“Δεν είμαι ενήμερος για καμία παράταση. Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι έχει ενημερωθεί κανείς για αυτό”, απάντησε ο Α. Αλταφάζ, κληθείς να σχολιάσει αν το Eurogroup θα δεχθεί το αίτημα της Ελλάδας για δεκαπενθήμερη παράταση στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, λόγω των επικουρικών συντάξεων.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, αλλά και η συμφωνία για το PSI, εξετάζονται από τους εμπειρογνώμονες των υπουργείων Οικονομικών των 17 χωρών της ευρωζώνης, οι οποίοι θα πρέπει να παρουσιάσουν μια συνολική εκτίμηση της κατάστασης, στο Eurogroup.

Ερωτηθείς αν το αποψινό Συμβούλιο υπουργών οικονομικών έπρεπε να γίνει σήμερα, ο Α. Αλταφάζ απάντησε λέγοντας ότι η σημερινή σύγκληση του Eurogroup είναι απαραίτητη, προκειμένου να γίνει αποτίμηση της όλης κατάστασης, σε πολιτικό επίπεδο.

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής επανέλαβε ότι “τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ σφιχτά” για την ολοκλήρωση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα και σημείωσε ότι όλοι εργάζονται ενάντια στο χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παπαδήμος: “Ο Βενιζέλος πρέπει να μπει στο Eurogroup με συμφωνία στα χέρια του” – Συνεχείς επαφές με Παπανδρέου – Σαμαρά για να κλείσουν όλα άμεσα!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Το δίλημμα δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος» λέει ο Πρωθυπουργός - Τα μηνύματα που στέλνει στην Τουρκία
Κρατώ τη δήλωση Φιντάν ως μια θετική αναγνώριση ότι η Τουρκία μπορεί και να εξετάζει κάποια από τα πάγια θέματά της, να μην τα αναδεικνύει με την ίδια ένταση που το έκανε στο παρελθόν» τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 7