Πολιτική

Le Monde : Η Ελλάδα παραδίδει εθνική κυριαρχία

Με αυτό τον τρόπο σχολιάζει η εφημερίδα το γερμανικό σχέδιο περί ειδικού και δεσμευμένου λογαριασμού.

Γάλλος οικονομολόγος εξηγεί στη Le Monde πως ο πραγματικός στόχος είναι ” να πάρει η Ευρώπη την εξουσία στον ελληνικό προϋπολογισμό”.

Ο οικονομολόγος και πανεπιστημιακός καθηγητής επισημαίνει πως με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα δεσμεύεται επισήμως να καταβάλλει τόκους επί του χρέους.
Ταυτόχρονα τονίζει το παράδοξο, δηλαδή το να ζητάει ένα τέτοιο μέτρο η Μέρκελ ενώ ταυτόχρονα απορρίπτει την ιδέα του ευρωομολόγου.

Διαβάστε επίσης :

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Καρυστιανού να παραιτηθεί από πρόεδρος του Συλλόγου των Τεμπών, ζήτησε το ΔΣ: «Θα το κάνω αν μου ζητηθεί σε συνέλευση»
«Ο λόγος που δεν παραιτούμαι από μόνη μου είναι ότι εγώ παραμένω πιστή σ' αυτά που πορίζει ο σύλλογος, ως προς τον σκοπό της δημιουργίας και της ύπαρξής του»
Η Μαρία Καρυστιανού 53
Μαρία Καρυστιανού: Θα συμμετέχουμε στις επόμενες εκλογές – Αν μου ζητηθεί, θα παραιτηθώ από τον σύλλογο για τα Τέμπη
«Βλέπω ξαφνικά κάποιους να μου επιτίθενται και δεν καταλαβαίνω το γιατί» είπε για τις αντιδράσεις ορισμένων από τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη
Η Μαρία Καρυστιανού στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Πάνο Ρούτσι
78