Κόσμος

Το Ιράν ”κόβει” το πετρέλαιο σε Αγγλία και Γαλλία

Μυρίζει ''μπαρούτι'' μετά την σημερινή απόφαση του υπουργείο Πετρελαίου του Ιράν να σταματήσει τις πωλήσεις αργού πετρελαίου σε βρετανικές και γαλλικές εταιρίες.

“Οι εξαγωγές αργού σε βρετανικές και γαλλικές εταιρίες σταμάτησαν…θα πουλάμε το πετρέλαιό μας σε νέους πελάτες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Αλιρεζά Νικζάντ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου Πετρελαίου.

Η κίνηση αυτή φέρεται ότι γίνεται ως αντίποινα στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιανουάριο να σταματήσει την εισαγωγή αργού από το Ιράν από την 1η Ιουλίου εξαιτίας του αμφιλεγόμενου πυρηνικού του προγράμματος, το οποίο, κατά τη Δύση, αποσκοπεί στην κατασκευή βόμβας, ενώ κατά την Τεχεράνη έχει πολιτικούς σκοπούς.

Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν δήλωσε στις 4 Φεβρουαρίου ότι η Τεχεράνη θα σταματήσει τις εξαγωγές αργού σε “κάποιες” ευρωπαϊκές χώρες.

“Εχουμε τους δικούς μας πελάτες…Το Ιράν εξέτασε την αντικατάσταση αυτών των εταιριών”, είπε ο Νικζάντ.

Διαβάστε επίσης :

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS