Πολιτική

Βενιζέλος: «Αλλαζονική και προκλητική η ΝΔ, προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της»

Παιχνίδι φθηνών εντυπώσεων καταλογίζει τη Νέα Δημοκρατία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας τον... τόνο του κλίματος που θα κυριαρχήσει στην προεκλογική περίοδο!

Κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τη ΝΔ για «παροξυσμό λαϊκισμού», σημειώνοντας ότι «το τεκμήριο αθωότητας έχει χαθεί για όλους», ενώ τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αντιστρέψει το «τεκμήριο ενοχής», που περιβάλλει το πολιτικό σύστημα.

«Το ΠΑΣΟΚ βαδίζει προς τις εκλογές έχοντας πλήρη συνείδηση της κατάστασης και έχοντας ανακτήσει την δυνατότητα να κοιτάζει τους πολίτες στα μάτια», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε, μετά την 18η Μαρτίου, οπότε ένιωσε (η ΝΔ) ότι αλλάζουν οι συσχετισμοί δυνάμεων και ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα μέτρων, στα οποία η ΝΔ ασκεί αντιπολίτευση, ενώ τα έχει συνυπογράψει ο κ. Σαμαράς και τα έχουν ψηφίσει οι βουλευτές της ΝΔ, στη Βουλή.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιχειρεί «με συστηματικό και πολλές φορές προκλητικό τρόπο να η πολλαπλή ευθύνη της, όχι μόνο για την πρόκληση και τη διεύρυνση της κρίσης, αλλά και για την απουσία συναίνεσης και κάθε ουσιαστικής και καλόπιστης σύνεσης στην πρώτη φάση, την πολύ δύσκολη φάση διαχείρισης της κρίσης.

Άλλα ακόμη και μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου συνεχίζεται αυτό το παιχνίδι των φθηνών εντυπώσεων. Η ΝΔ αρνείται να αναλάβει τις κυβερνητικές της ευθύνες και εξακολουθεί να εμφανίζεται ως συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση και αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση. Προσπαθεί να εμφανίζει μια κυβέρνηση στην οποία η ίδια μετέχει και της οποίας συγκαθορίζει τις αποφάσεις, ως κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ», είπε.

Επανέλαβε ότι αν δεν είχε επιβληθεί το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, η κυβέρνηση θα υποχρεωνόταν να περικόψει κι άλλο μισθούς και συντάξεις. «Δεν ξέρει ο Έλληνας πολίτης ότι αυτές τις αποφάσεις της συνυπέγραψε ο κ. Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία».

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι η παραδοσιακή Αριστερά και η υπερσυντηρητική ακραία αντιπολίτευση, δεν έχουν να προτείνουν καμία ρεαλιστική και υπεύθυνη λύση εξόδου από την κρίση «και αυτό το αντιλαμβάνονται και όσοι τους ακολουθούν, είτε από επιλογή, είτε από αδράνεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλες ανατροπές στην Α Αθηνών

Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει υποψήφιους βουλευτές – Πώς μπορείτε να είστε υποψήφιος στις εκλογές

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Οι προσδοκίες της Αθήνας για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, το μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού και οι «κόκκινες γραμμές»
Οι εμπρηστικές δηλώσεις από την Άγκυρα και η απάντηση της Αθήνας - Με φόντο το μεταναστευτικό και πολύνεκρο δυστύχημα στη Χίο η συνάντηση των δύο ηγετών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Κυριάκος Μητσοτάκης για τη «χάλκινη» ομάδα πόλο γυναικών: Ακόμα μία μεγάλη επιτυχία για την Εθνική μας, θερμά συγχαρητήρια
Τα κορίτσια του πόλο συνέτριψαν την Ιταλία στον μικρό τελικό με 15-8 και ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μαρία Καρυστιανού για Χίο: Πόνος βαθύς για τους ανθρώπους που χάθηκαν και αποδοκιμασία για ένα κράτος που δεν αποτρέπει τις παράνομες εισβολές
«Σημαντική η διαφύλαξη δικαιωμάτων της χώρας, αδιαπραγμάτευτη η ανθρώπινη ζωή», γράφει η Μαρία Καρυστιανού σε ανάρτησή της για την τραγωδία
Μαρία Καρυστιανού 67
Αποστάσεις Φάμελλου από το κόμμα Καρυστιανού στη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ – Ο Πολάκης ζητά δήλωση ότι δε θα πάνε με τον Τσίπρα
«Η απάντηση στο σημερινό καθεστώς αδικίας και διαφθοράς πρέπει να είναι αριστερή, προοδευτική και δημοκρατική» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Σωκράτης Φάμελλος