Ελλάδα

Ανάστατοι με τα φωτοβολταϊκά – Σχεδιάζουν επιβολή εισφοράς

Aναβρασμός και έντονη ανησυχία επικρατεί στην αγορά φωτοβολταϊκών, ύστερα από τις πληροφορίες που διαρρέουν τις τελευταίες ημέρες περί επιβολής εισφοράς επί του τζίρου για τις επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει στα φωτοβολταϊκά.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η εισφορά αυτή ανατρέπει όλα τα επενδυτικά σχέδια των εταιρειών που ασχολούνται με τα φωτοβολταϊκά που βρίσκονται σε λειτουργία και καλύπτουν το διάστημα δύο ετών, με έναρξη την 1η Ιουλίου του 2012.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το ποσοστό της εισφοράς επί του τζίρου αναμένεται να ξεκινήσει από το 25% για τα φωτοβολταϊκά που άρχισαν να λειτουργούν πριν από 7 χρόνια. Για τα προγράμματα που άρχισαν να λειτουργούν από την 1η Ιανουαρίου 2012 η εισφορά αυτή θα είναι 35%, ενώ για το ενδιάμεσο διάστημα τα τέλη θα φτάνουν το 29%.

Η μεγαλύτερη εισφορά που φτάνει στο 35% θα ισχύσει εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για περίπου 50% των μονάδων, καθώς από τον Ιανουάριο του 2012 η εγκατεστημένη ισχύς ήταν 500 μεγαβάτ και τον Σεπτέμβριο έφτανε τα 974.

ΠΗΓΗ: Εuro2day

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φθιώτιδα: 4 Έλληνες οι ληστές της Κάτω Τιθορέας – Έκλεψαν αυτοκίνητο από τον Πειραιά και πήγαν κατευθείαν στην τράπεζα
Κινήθηκαν ψύχραιμα και οργανωμένα, ωστόσο το γεγονός ότι φεύγοντας τους έπεσαν δεσμίδες με χρήματα, δημιουργεί ερωτήματα για τον «επαγγελματισμό» τους
Φθιώτιδα ληστεία 6