Κόσμος

Ομπάμα: “Ο Μιτ πάσχει από… Ρομνησία!”

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε σήμερα ότι ο Μιτ Ρόμνεϊμ ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός του στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, πάσχει από "Ρομνησία" γιατί "ξέχασε" τις υπερσυντηρητικές θέσεις που προέβαλε όταν διεκδικούσε το χρίσμα του κόμματός του και τις έχει αντικαταστήσει με πιο μετριοπαθείς.

 
 
Ο Ρόμνεϊ, πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, έχει μειώσει τη διαφορά που τον χώριζε από τον Ομπάμα στις δημοσκοπήσεις μετά την επιτυχημένη εμφάνισή του στην πρώτη τηλεοπτική αναμέτρησή τους, στις 3 Οκτωβρίου.
Μιλώντας σε 9.000 υποστηρικτές του στη Βιρτζίνια, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι ο Ρόμνεϊ αναιρεί τις συντηρητικού χαρακτήρα υποσχέσεις που είχε δώσει.
 
“Ξεχνάει ποιες είναι οι δικές του θέσεις και ελπίζει ότι θα τις ξεχάσετε κι εσείς. Εννοώ ότι αλλάζει τόσα πολλά, αντιστρέφει τις θέσεις του, τις παρακάμπτει… τόσο που θα πρέπει να βρούμε μια ονομασία για την ασθένεια απ’ την οποία υποφέρει. Νομίζω ότι την λένε Ρομνησία”, είπε ο Ομπάμα υπό τα παρατεταμένα χειροκροτήματα του πλήθους.
 
Ο Ομπάμα αναφέρθηκε επί μακρόν στην “αμνησία” του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου, περιγράφοντας τα “συμπτώματα” της ασθένειας και συγκρίνοντάς τα με τη στάση που έχει τηρήσει ο Ρόμνεϊ σε διάφορα θέματα, όπως είναι η άμβλωση και οι φόροι για τους πλούσιους.
 

“Θα μας κάνεις σαν την Ελλάδα!” είπε ο Ρόμνεϊ στον Ομπάμα – Όσα έγιναν στο debate (VIDEO) – Κόσμος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
BBC: Η «συνάντηση για τσάι» και το μυστικό σύστημα της Χαμάς για καταβολή μισθών δημοσίων υπαλλήλων στη Γάζα
Δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν σε μετρητά ένα ελάχιστο ποσοστό από τον κανονικό τους μισθό, κάθε 10 εβδομάδες - Το «σήμα» δίνεται μέσω μηνυμάτων για «συνάντηση για τσάι» σε σημεία διανομής
Μαχητές της Χαμάς
Γάζα: Πάνω από 200 Βρετανοί και Ιρλανδοί συγγραφείς ζητούν μποϊκοτάζ του Ισραήλ – Δραματική η ανθρωπιστική κρίση σύμφωνα με τον ΠΟΥ
Γνωστοί συγγραφείς ζητούν πλήρες μποϊκοτάζ μέχρι να αποκατασταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα - Προειδοποίηση από τον ΠΟΥ για ραγδαία αύξηση υποσιτισμού σε παιδιά
Παιδί στην Γάζα 1