Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Οχι στην ένταξη των τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ λένε τα συνδικάτα

Οχι στην ένταξη των τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ λένε τα συνδικάτα

Την απόσυρση της τροπολογίας για την ένταξη του κλάδου υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ, ζητούν με επιστολή τους προς Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη, ΓΣΕΕ και ΟΤΟΕ

Την απόσυρση της τροπολογίας για την άμεση ένταξη στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχών και Υπηρεσιών Υγείας, (ΕΟΠΥΥ) του κλάδου υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων (ΤΑΥΠΕΚΩ), ζητούν με επιστολή που απέστειλαν προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ).

Στην επιστολή αναφέρεται, ότι η ΟΤΟΕ, τήρησε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο προκειμένου να εξαιρεθεί το ΤΑΥΠΕΚΩ από τον ΕΟΠΥΥ και επισημαίνεται, ότι τα Ταμεία Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων δεν έχουν κοινωνικό πόρο ούτε ποτέ επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό με κρατική επιχορήγηση, δεδομένου, ότι τα αποθεματικά τους διαμορφώνονται με εισφορές εργαζομένων- εργοδοτών.

H ΟΤΟΕ από τις συναντήσεις που είχε με διοικήσεις τραπεζών, με αφορμή τις εξαγορές και συγχωνεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ζήτησε την κατάρτιση ενός κοινωνικού σχεδίου που θα αφορά στους εργαζόμενους και θα περιέχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και μέτρα για την προστασία της απασχόλησης και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Η ΟΤΟΕ έχει ήδη πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank N. Νανόπουλο, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Α. Τουρκολιά, με τον διευθύνοντα σύμβουλο και CEO της Τράπεζας Πειραιώς Σ. Λεκκάκο και αναμένεται συνάντηση με τη Διοίκηση της Alpha Bank τις προσεχείς ημέρες.

Όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΟΤΟΕ, στις συναντήσεις που έγιναν, οι εκπρόσωποι των τριών τραπεζών κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος, επισημαίνοντας ότι δεν είναι στις προθέσεις τους να θιγούν η απασχόληση και τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων, δεδομένου ότι στην τρέχουσα συγκυρία τέτοιες επιλογές διαταράσσουν το κλίμα των καλών σχέσεων, που είναι αναγκαίο και δεν εξυπηρετούν κανένα.

Τόνισαν, ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα αποτελέσει την αφετηρία εκκίνησης για την οικονομία και των τραπεζών, έτσι ώστε στο πλαίσιο ενός κεντρικού στρατηγικού σχεδιασμού να ξεκινήσουν οι αναπτυξιακές διαδικασίες, που είναι αναγκαίες.

Διαβάστε
Περικοπές σοκ στις διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει ο νέος κανονισμός παροχών

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε