Πολιτική

Μέρκελ:”Οι Ευρωπαίοι πρέπει “να εργασθούν σκληρότερα”

Οι Ευρωπαίοι πρέπει "να εργασθούν σκληρότερα", εάν θέλουν να διαφυλάξουν τα κοινωνικά τους κεκτημένα, παραμένοντας ταυτόχρονα ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο, δηλώνει η Α. Μέρκελ στους Financial Times.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Εάν η Ευρώπη αντιπροσωπεύει σήμερα μόλις λίγο περισσότερο από το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού, περί το 25% του παγκόσμιου ΑΕΠ και πρέπει να χρηματοδοτήσει το 50% των κοινωνικών δαπανών παγκοσμίως, τότε είναι προφανές ότι οφείλει να εργασθεί πολύ σκληρά για να διατηρήσει την ευημερία και τον τρόπο ζωής της”, προειδοποιεί η Αγγελα Μέρκελ.

“Ανησυχώ βλέποντας ότι πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη σκέφτονται πολύ απλά ότι η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι τα μοναδικά σημεία αναφοράς στον κόσμο, ότι η Ευρώπη είναι κατά παράδοσιν ισχυρή και ότι ο κόσμος περιμένει εμάς”, λέει.

Κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, οι ευρωπαίοι ηγέτες ανέβαλαν τις αποφάσεις για την ενίσχυση της ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αδυνατώντας να διατηρήσουν την ίδια δυναμική μετά τη συμφωνία για την εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και την ενιαία τραπεζική εποπτεία στην ευρωζώνη.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνόδου, η Αγγελα Μέρκελ δεν κατόρθωσε να επιβάλει απολύτως, κυρίως απέναντι στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ την αντίληψή της για να δοθεί η απόλυτη προτεραιότητα στην ανταγωνιστικότητα στην ευρωζώνη.

Η Ευρώπη έχει ακόμη μπροστά της μία “δύσκολη περίοδο” και δεν πρέπει να χαλαρώσει τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες, δήλωσε η Αγγελα Μέρκελ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής.

Διαβάστε επίσης :

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ανδρουλάκη: Είσαι αρχηγός κόμματος και έχεις εισπράξει 1,5 εκατομμύριο από το δημόσιο; – ΠΑΣΟΚ: Η συκοφαντία και η πολιτική αλητεία έχουν κοντά πόδια
Στη δικαιοσύνη κατά του υπουργού Υγείας θα προσφύγει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Σήκωσε το γάντι ο Γεωργιάδης και καλεί τον Ανδρουλάκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
Ανδρουλάκης
Ανανεώθηκε πριν 15 δευτερόλεπτα
Σφοδρή σύγκρουση ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ με φόντο τις εκλογές: Η επίθεση στον Πιερρακάκη και το ξεκάθαρο «όχι» στον Τσίπρα
Το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει τον μονομέτωπο «πόλεμο» με την κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ η υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού Άννα Διαμαντοπούλου έκλεινε και οποιαδήποτε «πόρτα» συνεργασίας με το υπό ίδρυση κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
Νίκος Ανδρουλάκης
Ζαχαράκη για τις 17χρονες στην Ηλιούπολη: «Πολιτεία, ΜΜΕ, κοινωνία έχουμε χρέος να σεβαστούμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους»
«Χρέος μας είναι να ενισχύουμε καθημερινά ένα σχολικό περιβάλλον που καλλιεργεί τον σεβασμό, την αποδοχή και την ουσιαστική στήριξη των παιδιών» γράφει η υπουργός Παιδείας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI