Κόσμος

Ιταλία: Εν ψυχρώ εκτέλεση 50χρονου έξω απο παιδικό σταθμό!

Άνδρες της μαφίας χτύπησαν ξανά στη Νάπολη. Θύμα τους αυτή τη φορά ένας πατέρας που περίμενε έξω απο το σταθμό για να πάρει το παιδί του.

Ο 50χρονος Λουίτζι Λουτσέντι, δολοφονήθηκε έξω από έναν παιδικό σταθμό της Νάπολης ενώ περίμενε να πάρει το παιδί του για να το συνοδεύσει στο σπίτι τους.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για εκτέλεση με εντολή της Καμόρας, της τοπικής μαφίας. Δυο εκτελεστές που επέβαιναν σε μια μοτοσικλέτα πυροβόλησαν θανάσιμα τον Λουτσέντι ενώ βρισκόταν σε μικρή απόσταση από δεκάδες άλλους γονείς–προκαλώντας πανικό.

Τα παιδιά βγήκαν από το σχολείο από μια πόρτα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κτιρίου. Δεν άκουσαν τους πυροβολισμούς διότι εκείνη την στιγμή βρισκόταν σε εξέλιξη πρόβα για μια χριστουγεννιάτικη παράσταση, με τραγούδια και χορωδία.

Στις 27 Νοεμβρίου οι καραμπινιέροι είχαν βρει το πτώμα ενός εικοσιεπτάχρονου, του Μίρκο Ρομάνο, αφημένο στην άκρη μιας κεντρικής οδικής αρτηρίας λίγο έξω από την Νάπολη. Σύμφωνα με εισαγγελείς, πρόκειται για άλλο ένα θύμα μιας ατέρμονης μαφιόζικης σύγκρουσης.

Τον Οκτώβριο ο 30χρονος Πασκουάλε Ρομάνο είχε δολοφονηθεί «κατά λάθος». Οι εκτελεστές της Καμόρας νόμισαν ότι ήταν ένα ανερχόμενο στέλεχος του οργανωμένου εγκλήματος και τον σκότωσαν μόλις βγήκε από το σπίτι της αρραβωνιαστικιάς του, στις εννέα το βράδυ.

Οι δολοφόνοι «βιάστηκαν» και «μπερδεύτηκαν», έγραψε ο Τύπος: δεν περίμεναν το μήνυμα στο κινητό τους, με το οποίο ένας συνεργός επρόκειτο να τους ειδοποιήσει πότε θα έβγαινε ο πραγματικός στόχος τους από την πολυκατοικία στην οποία βρισκόταν και ο Ρομάνο.

Διαβάστε

Κινηματογραφική εκτέλεση μαφιόζου μπροστά στα έκπληκτα μάτια λουόμενων

Επιστρέφει στην πολιτική σκηνή ο Μπερλουσκόνι;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Υπάρχει ακόμα χρόνος για διπλωματία με το Ιράν» λέει η Βρετανία – Θα παραστεί στις συνομιλίες της Γενεύης
Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Λάμι ταξιδεύει από την Ουάσινγκτον στη Γενεύη για διευρυμένες συνομιλίες της ΕΕ με τον ΥΠΕΞ του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, David Lammy
Γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ καθυστερεί την επίθεση στο Ιράν – Η στρατηγική και οι φόβοι του Αμερικανού προέδρου
Παρά την επιθετική ρητορική, ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει πιστός στην τακτική της αναμονής και αναφέρει συχνά πυκνά πως το θέμα μπορεί να λυθεί με διπλωματία.
Ντόναλντ Τραμπ 1