Ελλάδα

Μπλόκο στο χαράτσι μέσω ΔΕΗ από Δήμαρχο!

"Εάν η ΔΕΗ κόψει το ρεύμα σε δημότες μου θα τους το επανασυνδέσω" λέει στο Νewsit o Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος καλεί τους δημότες να μην πληρώσουν το χαράτσι ακινήτων με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενημερώνοντας παράλληλα για τον τρόπο πληρωμής του λογαριασμού στα ATM των τραπεζών.

Ταυτόχρονα συγκρότησε επιτροπή που συγκεντρώνει όλες τις αποδείξεις πληρωμής μέσω ΑΤΜ που θα προσκομίζουν οι δημότες στον Δήμο, ώστε να αντιμετωπίσει πλέον ως επίσημος φορέας και εκπρόσωπος των πολιτών, τις ενδεχόμενες αντιδράσεις του κράτους ή της ΔΕΗ.
Ολες τις χρηστικές οδηγίες εξηγεί στο Νewsit αντιδήμαρχος Ν. Ιωνίας Όλγα Κατιμερτζή.

Οπως δηλωσε στο Newsit o Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης “κάναμε λαϊκή συνέλευση και οι περισσότεροι δημότες συμφώνησαν να μην πληρώσουμε το χαράτσι. Εάν η ΔΕΗ κόψει το ρεύμα σε δημότες μου εμείς με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου θα το επανασυνδέσουμε”.

Χθες μόνο πρώτη μέρα λειτουργίας του γραφείου που δέχεται τα αποδεικτικά πληρωμής των δημοτών πήγαν περισσότεροι από 150 πολίτες της Νέας Ιωνίας. Ενώ ανάλογη είναι η κίνηση και σήμερα.

Ο συνταξιούχος Αριστείδης Μπάμπαλος δήλωσε στο Νewsit “παίρνω αναπηρική σύνταξη 320 ευρώ και μου ήρθε το χαράτσι 290 ευρώ για ένα σπίτι 58 τ.μ του 1950. Δεν έχω να πληρώσω και συμφωνώ με την απόφαση του Δημάρχους μας”.

Την απόφαση του Δημάρχου επικροτούν οι επαγγελματίες της Νέας Ιωνίας που λένε πως ακόμη και εάν ήθελαν να πληρώσουν το χαράτσι δεν έχουν λεφτά. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν.Ιωνίας Στάθης Νουβέλογλου δήλωσε στο Νewsit “καλώ τα μέλη του εμπορικού συλλόγου να μην πληρώσουν το χαράτσι”.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν εξαιρούνται από το χαράτσι όσοι νοικιάζουν ακίνητα στο Δημόσιο

Φθιώτιδα: Ένα ολόκληρο χωριό δεν θα πληρώσει το ”χαράτσι” της ΔΕΗ!

Μπλόκο του Νομικού Συμβουλίου σε όσους σκέφτονται να πληρώνουν μόνο την ΔΕΗ στο ΤΠΚΔ!

Αίτημα φτώχειας μπλοκάρει το χαράτσι στα ακίνητα

Πως να υπολογίσετε πόσο θα πληρώσετε το νέο χαράτσι



Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το παιδί προσπαθούσε να πάει στη μητέρα, ενώ εκείνη το έσπρωχνε στα βαθιά, λέει ο Καλλιακμάνης για την υπόθεση του Παλαιού Φαλήρου
Η μητέρα του 3χρονου παιδιού ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη - Ο Καλλιακμάνης αμφισβητεί το σενάριο του ατυχήματος που παρουσιάζει η Αλγερινή μητέρα
Η 32χρονη μητέρα
27
Τελευταία «ευκαιρία» για τους αιώνιους φοιτητές: Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας
Η νέα ρύθμιση «διασφαλίζει ότι όσοι έχουν προχωρήσει σημαντικά τις σπουδές τους, έχουν ευκαιρία να τις ολοκληρώσουν» και τη χαρακτήρισε «ρεαλιστική, ενισχυτική και παιδαγωγικά συνεπή»
Έδρανα πανεπιστημίου 4
Η ξηρασία ως βασικότερος λόγος της λειψυδρίας – Ο ρόλος των βροχοπτώσεων και της μείωσης των χιονοπτώσεων
Ο Παναγιώτης Σαμπατακάκης, διδάκτορας Υδρογεωλογίας του Πανεπιστημίου Μπολόνιας, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Υδρογεωλόγων και διευθυντής Υδατικών Πόρων του Ι.Γ.Μ.Ε., εξηγεί το μηχανισμό της ξηρασίας
Στερεύει ο ποταμός Πηνείος στην Ηλεία 1