Πολιτική

Αγρίεψε η κόντρα – Άδωνις για Παπουτσή: “Επικίνδυνοι όσοι δεν έχουν εργαστεί ποτέ”

Την πλέον ακατάλληλη στιγμή ο Χ.Παπουτσής επιδίδεται σε ''καπελώματα'' συναδέλφων του υπουργών, όταν δεν ξέρουμε αν θα πάρουμε την 6η δόση και αν θα υπάρχει αύριο η Ευρωζώνη.

Δεν πρόλαβε καλά καλά να στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών για την κυβέρνηση συνεργασίας και ήδη εμφανίστηκαν ρωγμές – και μάλιστα βαθιές – μεταξύ υπουργών και συγκεκριμένα του νέου υφυπουργού Ναυτιλίας και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τη ρύθμιση που προβλέπει ένοπλους ιδιωτικούς φρουρούς στα εμπορικά πλοία, για την καταπολέμηση της πειρατείας.

Η κόντρα μεταξύ Παπουτσή και Γεωργιάδη χόντρυνε μετά από συνέντευξη του υφ. Ναυτιλίας στη ΝΕΤ, όπου δήλωσε ότι “ο κ. Παπουτσής δεν είχε καμία αρμοδιότητα πάνω στo θέμα αυτό” το οποίο – όπως είπε – αφορά καθαρά το υπ. Ναυτιλίας.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η ρύθμιση θορύβησε μέλη του εφοπλιστικού κόσμου και σημείωσε ότι αν δεν είχε παρέμβε ο ίδιος και ο κ. Χρυσοχοΐδης “θα είχαμε χάσει 300 πλοία από την ελληνική σημαία”. “Να μη βάζουμε σε θέσεις ευθύνης ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους γιατί είναι επικίνδυνοι” είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Η απάντηση Παπουτσή

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται οτι «ο Χρήστος Παπουτσής αρνήθηκε πάντοτε να υποστηρίξει νομοθετικές πρωτοβουλίες που υπαγορεύθηκαν στο παρασκήνιο». Προστίθεται ότι «ο μοναδικός αρμόδιος φορέας για την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση της πειρατείας είναι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη». Και συνεχίζει: «είναι προφανής και αναγκαία η εμπλοκή του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας καθόσον το θέμα αντανακλά τη ναυτιλία και, κατ’ επέκταση, την εθνική οικονομία. Όπως είναι προφανής η εμπλοκή των Υπουργείων Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Δικαιοσύνης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διαφάνειας».

«Σε καμία περίπτωση, δεν αναφέρθηκε ότι η διάταξη αυτή αποτελούσε προϊόν συζήτησης και συμφωνίας με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, όπως ισχυρίζεται ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας» προσθέτει η ανακοίνωση.

Μαύρα σύννεφα πάνω από την Ελλάδα

Το επεισόδιο μέχρι στιγμής έχει λήξει εκεί, ωστόσο όλα αυτά φαντάζουν “εκτός κλίματος” αν αναλογιστεί κανείς τη θέση που βρίσκεται η χώρα με την έκτη δόση να βρίσκεται ακόμη στον αέρα, μέχρι τα πράγματα να ξεκαθαρίσουν στη συνεδρίαση του Eurogroup την Τρίτη. Σε πρώτη φάση και ανεπίσημα υπήρξε ικανοποίηση από Βερολίνο και Παρίσι αλλά και ΔΝΤ για την επιστολή Σαμαρά, ωστόσο επισήμως κανείς δεν λέει τι θα γίνει και κυρίως η Γερμανία.

Το Σάββατο η Επιτροπή διεμήνυσε ότι “αναμένουμε τις επιστολές από όλα τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση” και την ίδια ημέρα δημοσιεύτηκε η επιστολή – άρθρο του Γ.Καρατζαφέρη με την οποία δεσμεύεται να στηρίξει την κυβέρνηση και την εφαρμογή των όρων της νέας δανειακής σύμβασης.


Μιλώντας από τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για αποτυχία των συντηρητικών ηγεσιών να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση, ενώ τάχθηκε υπέρ της πρότασης για δημοψήφισμα. Διαβάστε επίσης :

Άρχισαν τα όργανα! Η πρώτη διαφωνία στη νέα κυβέρνηση

Η επιστολή Καρατζαφέρη στους δανειστές – “Θα έρθει η ώρα…

Η Ευρώπη γκρεμίζεται και ο Παπανδρέου υπεραμύνεται του δημοψηφίσματος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνητικές πηγές για Νίκο Ανδρουλάκη: Για ακόμη μία φορά επέλεξε την οδό της στείρας αντιπολίτευσης, χωρίς επιχειρήματα
Οι επικείμενες εκλογές το 2027 παραμένουν η επίσημη απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στις συχνές αναφορές για άμεση αλλαγή κυβέρνησης, τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές
Μέγαρο Μαξίμου 2
Κώστας Τσουκαλάς: Η Ελλάδα δεν πρέπει να βρίσκεται στην ουρά των εξελίξεων που επιβάλλει η εξωτερική πολιτική της ΝΔ
Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι οι δράσεις της Ελλάδας σε κρίσιμα ζητήματα διεθνούς διπλωματίας μοιάζουν να περιορίζονται, ενώ η Τουρκία προβάλλει ενισχυμένη
Κώστας Τσουκαλάς
Αλεξάνδρα Σδούκου: «Δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα» – Η ΝΔ καλεί το ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση για τις δηλώσεις Απατζίδη περί τουρκολιβυκού μνημονίου
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει αν η θέση της κας Απατζίδη αποτελεί επίσημη γραμμή του κόμματος
Αλεξάνδρα Σδούκου 4
Νίκος Ανδρουλάκης: Η διαχείριση του ΟΠΕΚΕΠΕ και η ψηφοφορία για την προανακριτική αποκαλύπτουν την πολιτική κρίση της κυβέρνησης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με άρθρο του στην ΕΦΣΥΝ, καταγγέλλει ότι το Μαξίμου έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας και προχωρά σε μεθόδους απονομιμοποίησης των θεσμών
Νίκος Ανδρουλάκης 2