Ελλάδα

Σεισμός στη Σάμο

Ένα λεπτό πριν τις οκτώ “χτύπησε” ο Εγκέλαδος στη Σάμο

Ο σεισμός έβγαλε απότομα τους κατοίκους του νησιού από το Χριστουγεννιάτικο κλίμα. Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών η δόνηση ήταν ασθενής, είχε μέγεθος 4,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
Το επίκεντρο ευτυχώς ήταν στη θάλασσα 27 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σάμου, πιο κοντά στο Κουσάντασι της Τουρκίας. Ζημιές και κυρίως θύματα δεν έχουν αναφερθεί.
Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες ο σεισμός έγινε αισθητός στο Καρλόβασι, το Βαθύ, το Κοκκάρι και άλλες περιοχές. Οι κάτοικοι μιλούν για μεγάλη διάρκεια και “βουητό”, όμως φαίνεται αυτό ήταν όλο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δημιουργήθηκε ομάδα διαχείρισης κρίσεων για την αεροναυτιλία – Ετοιμάζεται η εγκατάσταση των νέων πομποδεκτών με συστήματα καταγραφής φωνής
Οι εγκαταστάσεις θα αρχίσουν στοχευμένα στους απομακρυσμένους τηλεπικοινωνιακούς σταθμούς, θωρακίζοντας το σύστημα επικοινωνιών του FIR από προβλήματα, όπως αυτά που προέκυψαν στις 4 Ιανουαρίου 2026
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI