Κόσμος

Άγριες συγκρούσεις στην Ιταλία για τα μέτρα λιτότητας

Οι αμφισβητίες, έφτασαν στη συνέχεια έξω από την κατοικία του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μέγαρο Γκρατσιόλι, φωνάζοντας το σύνθημα «δουλειά, δουλειά» (lavoro, lavoro) και Σίλβιο φύγε ( Silvio vattene).

Συγκρούσεις της ιταλικής αστυνομίας με ομάδα διαδηλωτών, σημειώθηκαν σήμερα το βράδυ έξω από το μέγαρο «Παλάτσο Μαντάμα» της Ρώμης, ενώ η γερουσία ψήφιζε τα νέα έκτακτα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι. Η ψηφοφορία, ολοκληρώθηκε με 165 ναι, 141 όχι και 3 αποχές.

Έξω όμως από το μέγαρο της γερουσίας, ομάδα μελών του αυτόνομου συνδικάτου Cobas – που πραγματοποιεί εδώ και μέρες καθιστική διαμαρτυρία – φοιτητές και εποχικοί εργαζόμενοι συγκρούσθηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Οι αμφισβητίες, έφτασαν στη συνέχεια έξω από την κατοικία του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μέγαρο Γκρατσιόλι, φωνάζοντας το σύνθημα «δουλειά, δουλειά» (lavoro, lavoro) και Σίλβιο φύγε ( Silvio vattene).

Δήλωσαν, τέλος, στους δημοσιογράφους ότι πρόκειται να συνεχίσουν να διαδηλώνουν έξω από την έδρα της βουλής, από την οποία θα πρέπει να φτάσει ένα δεύτερο «πράσινο φως» στα μέτρα λιτότητας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
CNN: Γιατί θέλουν να συναντηθούν Πούτιν και Τραμπ – Τα 5 πιθανά σενάρια για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία
Το ενδεχόμενο μίας συνάντησης Τραμπ - Πούτιν έχει «κλειδώσει», ενώ τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία έχουν συμφέρον να προχωρήσουν σε τέτοιους διαλόγους σε αυτή τη φάση του πολέμου στην Ουκρανία
Πόλεμος στην Ουκρανία
Τραμπ για συνάντηση με Πούτιν παρά την απουσία Ζελένσκι: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να σταματήσω τις δολοφονίες»
Ο πρόεδρος Τραμπ είχε απευθύνει στη Ρωσία τελεσίγραφο, που τυπικά εξέπνεε σήμερα, να κλείσει συμφωνία με την Ουκρανία για να τελειώσει ο πόλεμος, επί ποινή πολύ σκληρών οικονομικών κυρώσεων αν δεν προχωρούσε
Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ
Εγκρίθηκε η πρόταση Νετανιάχου για την πλήρη κατάληψη της Γάζας: Απελευθέρωση ομήρων και αφοπλισμό της Χαμάς ζητά το Ισραήλ
Τα 5 σημεία της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα - Το γραφείου του πρωθυπουργού ανέφερε πως θα παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους που βρίσκονται εκτός ζωνών μάχης
Benjamin Netanyahu