Ελλάδα

Iatropedia.gr: Τέρμα στις υπερωρίες στα Νοσοκομεία

Κλείδωσαν οι πρώτες περικοπές στο ΕΣΥ για να περισταλούν οι δαπάνες από 5,6 δις στα 5,3 δις ευρώ.

Μετά τις δραστικές μειώσεις μισθών και τις απλήρωτες εφημερίες και βάρδιες, οι εργαζόμενοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τις περικοπές στην υπερωριακή εργασία. Εξαιτίας των μειώσεων δαπανών που θα πρέπει να γίνουν στα ταμεία του υπουργείου Υγείας κατά 300 εκατ. ευρώ το επόμενο διάστημα, οι υπάλληλοι (νοσηλευτές και μη) δε θα μπορούν να κάνουν υπερωρίες όχι μόνο για να αυξήσουν το εισόδημά τους αλλά ούτε και για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών.

Η οδηγία που αναμένεται να δοθεί τις επόμενες ημέρες στα νοσοκομεία όλης της χώρας είναι να μην γίνονται υπερβάλλουσες υπερωρίες αλλά μόνο οι απαραίτητες βάρδιες. Εξαιρούνται τα νυχτερινά και οι αργίες όπου θέλοντας και μη η κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώνει τους νοσηλευτές που θα εργάζονται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο www.iatropedia.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Έδρασαν ύπουλα, πρέπει να ντρέπονται» λένε οι δύο αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας για τα βανδαλισμένα τρακτέρ τους
Η ζημιά είναι μεγάλη αναφέρουν οι αγρότες τονίζοντας ότι θα κινηθούν νομικά και παράλληλα ζητούν να ανοίξουν οι κάμερες που βρίσκονται στον αυτοκινητόδρομο για να αποκαλυφθούν οι δράστες του βανδαλισμού
Σκασμένα λάστιχα τρακτέρ
17