Πολιτική

Και τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Μπαρόζο πριν τη συνάντηση

Δραματική δήλωση Μπαρόζο λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής: «Αν δε βρεθεί μια λύση αύριο θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες παγκοσμίως"!

Η κρίση της ελληνικής οικονομίας και η Σύνοδος Κορυφής της Πέμπτης θα απασχολήσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Κομισιόν, που συναντώνται στις 17:00 στις Βρυξέλλες. Νωρίτερα, μίλησαν και τηλεφωνικώς. Η συνάντηση οριστικοποιήθηκε το πρωί και λίγο πριν την αναχώρηση του πρωθυπουργού για τη βελγική πρωτεύουσα.

Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος συνοδεύεται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο, αναμένεται να μεταφέρει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις “κόκκινες γραμμές” της Ελλάδας, κατά τις συζητήσεις στην καθοριστική, για το μέλλον της ευρωζώνης Σύνοδο των 17 ηγετών των χωρών μελών της ευρωζώνης.

Πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, εκτός από τον Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρωθυπουργός είχε μπαράζ τηλεφωνικών επαφών με ευρωπαίους ηγέτες. Όπως έγινε γνωστό, συνομίλησε με τον τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο, της Ιρλανδίας Εντα Κένι, της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Μπαρόζο: «Αναλάβετε τις ευθύνες σας»
Έκκληση στα κράτη της ζώνης του ευρώ ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους για την υπέρβαση της κρίσης, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση της ευρωζώνης “κρίσιμη” απηύθυνε ο πρόεδρος της Κομισιόν, σε δηλώσεις από την έδρα της Επιτροπής.

«Ήρθε η ώρα, με πνεύμα συναίνεσης, να λάβουν τις αναγκαίες αποφάσεις οι χώρες του ευρώ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», τόνισε ο Μπαρόζο σημειώνοντας πως στην αντίθετη περίπτωση η ιστορία θα κρίνει με αυστηρότητα.

«Κανένας δεν πρέπει να έχει ψευδαισθήσεις, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Εάν δεν βρεθεί μια λύση αύριο στη Σύνοδο των ηγετών των κρατών-μελών της ευρωζώνης θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτή», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παπανδρέου: «Αν πέσουμε, θα πάρουμε και άλλους μαζί μας»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 11
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης
«Γαλάζιες» πιέσεις προς την κυβέρνηση να επανεξετάσει τον σχεδιασμό για την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων
Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας είναι ο 6ος από το κόμμα που πιέζει την κυβέρνηση για διορθωτικές παρεμβάσεις στο νέο πλαίσιο
O βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας