Ελλάδα

Λουκέτο παντού και σήμερα – Ποιοι απεργούν

Δεύτερη μέρα απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα λόγω της 48ωρης απεργίας που ξεκίνησαν από χθες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Αναλυτικά ποιοι θα απεργήσουν.

Στους δρόμους και σήμερα εργαζόμενοι που συνεχίζουν για 2η μέρα την απεργία που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
 
Οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις σε Πεδίον του Άρεως και πλατεία Κλαυθμώνος στο πλαίσιο της 48ωρης κινητοποίησης.
 
Χωρίς Μέσα Μεταφοράς – Θα λειτουργήσει το ΜΕΤΡΟ
 
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ την Τετάρτη. Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ να εξυπηρετούν μόνο τις γραμμές των Special Olympics. 
Το μέτρο θα λειτουργήσει κανονικά αφού οι ηλεκτροδηγοί ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει.
 
Τα σωματεία των ηλεκτροδηγών σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία, παρά το γεγονός ότι τα υπόλοιπα σωματεία των εργαζομένων εισηγήθηκαν μόνο στάσεις εργασίας, για την εξυπηρέτηση των πολιτών που θα συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του ΟΣΕ, του προαστιακού και του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Αναλυτικά πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ εδώ.

 
Τη συμμετοχή τους στην απεργία ανακοίνωσαν η Ομοσπονδία Εργαζόμενων στον ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας (ΟΜΥΛΕ), τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Δεν πραγματοποιείται κάνενα δρομολόγιο πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά. Κανονικά τα δρομολόγια από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.
 
 
Με δύο τετράωρες στάσεις εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ (την Τετάρτη 29) θα συμμετάσχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Προβλήματα και αλλαγές στα δρομολόγια των πτήσεων. (Δείτε εδώ τις τροποποιήσεις στις πτήσεις της Olympic Air)  – (Αλλαγές στις πτήσεις της Aegean εδώ)

Κλειστά σήμερα θα είναι και τα φαρμακεία, ενώ οι πολίτες της Αθήνας θα πρέπει να κρατήσουν τα σκουπίδια τους στα… σπίτια τους, αφού λόγω της απεργίας θα παρουσιαστούν προβλήματα και στην αποκομιδή των απορριμάτων!

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ κεντρικό σύνθημα και αίτημα των συνδικάτων είναι «η απόκρουση – ακύρωση των αντεργατικών, αντιαναπτυξιακών και αντικοινωνικών μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος – μνημόνιο Ι και ΙΙ, η απόρριψη της λιτότητας, της φτώχειας και της διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, η ανάσχεση και ανατροπή του κλίματος των απολύσεων και διόγκωσης της ανεργίας, επιβολή του απόλυτου σεβασμού και της εφαρμογής των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της Εργατικής Νομοθεσίας και των Εργασιακών δικαιωμάτων και η απόκρουση του ξεπουλήματος και της εκποίησης των Δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών κοινωνικής ωφέλειας και δημόσιου συμφέροντος».

 
Η ΑΔΕΔΥ από την πλευρά της στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «κυβέρνηση και Τρόικα, παρά την αντίδραση των εργαζομένων και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της ελληνικής κοινωνίας, ιδίως μέσα από τα πρωτόγνωρα συλλαλητήρια, συνεχίζουν την επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων μας.
 
»Ο δρόμος που ακολουθεί η Κυβέρνηση και η Τρόικα είναι καταστροφικός, για τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας θα διαδέχονται το ένα το άλλο και θα οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους και ολόκληρη την κοινωνία. Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας, η κοινωνία με τα μαζικά συλλαλητήρια και τη δράση της, μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την πορεία» καταλήγει η ανακοίνωση.
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Υπόθεση «Χάτσικο» στην Λαμία: Πέθανε ηλικιωμένος μέσα στο σπίτι του και ο σκύλος δεν άφηνε κανέναν να τον πλησιάσει
Ο σκύλος ήταν επιθετικός με αποτέλεσμα να κληθεί στο σπίτι εκπαιδευτής και να τον ακινητοποιήσει, προκειμένου να μπουν οι αστυνομικοί μέσα και να εντοπίσουν τον νεκρό ιδιοκτήτη
Dangerous angry dog. Aggressive puppy dog border collie baring teeth fangs looking aggressive dangerous. Guardian growling scary dog ready for attack. Pet infected by rabies.
Ανοιχτά τα μπλόκα των αγροτών σε Μάλγαρα, Ευζώνους, Προμαχώνα και Νίκη - Από Σάββατο κλείνει η Περιμετρική Πατρών
Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου οι αγρότες του μπλόκου των Ευζώνων θα πραγματοποιήσουν πορεία με αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ στην πόλη του Κιλκίς
Αγρότες στα μπλόκα 52