Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης για τους μετανάστες

Δίωρο συμβολικό αποκλεισμό στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ πραγματοποίησαν μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης απέκλεισαν την είσοδο του κτιρίου, ζητώντας τη νομιμοποίηση των μεταναστών, ανάρτησαν πανό και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Πενήντα μετανάστες που βρίσκονται στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας εδώ και 36 μέρες, ενώ 14 από αυτούς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με προβλήματα υγείας.

Παρράλληλες κινητοποιήσεις γίνονται και στην Αθήνα για τους μετανάστες που μένουν στο Μέγαρο της Υπατίας και κάνουν απεργία πείνας με σοβαρό κίνδυνο πλεόν για την υγεία τους.

Διαβάστε την κινητοποίηση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στην Ψέριμο το δημοτικό σχολείο ανοίγει ξανά μετά από 17 χρόνια και δίνει ελπίδα στους κατοίκους
Μετά από 17 χρόνια σιωπής, το δημοτικό σχολείο της Ψερίμου άνοιξε ξανά τις πόρτες του – Πέντε παιδιά και η δασκάλα τους δίνουν την ελπίδα ότι η κοινότητα θα παραμείνει ζωντανή παρά την απομόνωση
Το νησί της Ψερίμου