Eπίδομα ανεργίας ΤΕΛΟΣ για την συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων
Απάντηση βόμβα του Όλι Ρεν σε ερώτηση Έλληνα ευρωβουλευτή. Στο Μνημόνιο περιλαμβάνεται δέσμευση εξοικονόμησης 500 εκ. Ευρώ από επιδόματα ανεργίας. Για σταδιακή κατάργηση των επιδομάτων ανεργίας κάνουν λόγο οι εργατολόγοι. Έρχεται η περικοπή και άλλων κοινωνικών παροχών
Η είδηση σοκ για εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες ανέργους δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης αφού προέρχεται από τα πλέον αρμόδια χείλη, του κοινοτικού επιτρόπου δηλαδή για οικονομικά θέματα.
Ο Όλι Ρεν ρωτήθηκε από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή να διευκρινίσει τι σημαίνει η δέσμευση στο πλαίσιο του Μνημονίου για εξοικονόμηση 500 εκ ευρώ από επιδόματα ανεργίας με κριτήριο τα ελάχιστα απαιτούμενα μέσα διαβίωσης.
Ο Φινλανδός επίτροπος απάντησε χωρίς περιστροφές πως από το 2012 θα εξοικονομηθούν τα χρήματα αυτά καθώς θα γίνει έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων και των εισοδημάτων βάσει των οποίων χορηγούνται επιδόματα ανεργίας.
Δηλαδή για να το πούμε απλά το επίδομα ανεργίας θα το στερηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των δικαιούχων και θα το δικαιούνται όσοι θα περιλαμβάνονται στα κριτήρια ελάχιστων απαιτούμενων μέσων διαβίωσης.
Συνεπώς θα ελεγχθούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία ΟΛΩΝ των ανέργων και από το ”κόσκινο” μετά θα περάσουν ελάχιστοι.
Η εξέλιξη αυτή μας οδηγεί σε σταδιακή κατάργηση των επιδομάτων ανεργίας δηλώνει στο newsit ο εργατολογος Δήμητρης Μπούρλος. Όπως χαρακτηριστικά είπε “αν πλέον τα εισοδηματικά δεδομένα αποτελουν το βασικό κριτήριο για τη χορήγηση επιδομάτων ανεργίας, είναι βέβαιο ότι ο αριθμος των δικαούχων θα περιοριστεί δραστικά και έτσι το επίδομα ανεργείας θα πάψει να επιτελεί τον ρόλο που έπαιζε σαν παροχή κοινωνικής ασφάλισης, την κάλυψη δηλαδή της απώλειας εισοδήματος λογω της ανεργίας. Ετσι λοιπόν, μια θεσμοθετημένη παροχή που στηρίζεται σε ασφαλιστικές εισφορές με τις οποίοες βαρύνεται και ο εργαζομενος θα καταλήξει ένα βοήθημα προνοιακού τύπου περιορισμένης χρήσης και αξίας. Εχω την αίσθηση ότι οδηγουμαστε σε σταδιακή κατάργηση των επιδομάτων ανεργείας με τη σημερινή τους μορφή και θα καταλήξουν να αποτελούν προνοιακά βοηθήματα που βέβαια θα τα παίρνουν ελάχιστοι καθώς είναι σίγουρο ότι ελάχιστοι θα πληρούν τις προϋποθέσεις των εισοδηματικών κριτηρίων που θα απαιτούνται.
Ακούστε τι είπε στο newsit ο εργατολόγος Δημήτρης Μπούρλος.
Μάλιστα η Κομισιόν μας προετοιμάζει για ακόμα χειρότερα καθώς προαναγγέλει την δραστική μείωση και άλλων κοινωνικών παροχών μετά από αξιολόγηση τους.
Η ολοκλήρωση των έργων αυτών στοχεύει αφενός στην προστασία ανθρώπινων ζωών και περιουσιών και αφετέρου στη βελτίωση της ανθεκτικότητας των υποδομών και του περιβάλλοντος απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα
Η συνολική παραγωγή ανήλθε σε 127.495,1 τόνους συνολικής αξίας 689.461,0 χιλ. ευρώ το 2024, έναντι 141.909,2 τόνων συνολικής αξίας 691.160,2 χιλ. ευρώ το 2023, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)
Τροποποιούνται με την υπουργική απόφαση διατάξεις που αφορούν στην ταξινόμηση των κτιρίων, στην ασφάλεια, στην αντοχή, στα δομικά στοιχεία των κατασκευών καθώς και εγκαταστάσεις ύδρευσης, θέρμανσης και ηλεκτροδότησης
Ο γενικός δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών παρουσίασε αύξηση 1,9% τον Νοέμβριο 2025 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2024