Ελλάδα

Συναντήθηκαν Τσίπρας – Βαρθολομαίος στο Φανάρι

Συζήτησαν μεταξύ άλλων για τα ελληνοτουρκικά και την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

“Συνάντησα έναν άνθρωπο με οξυδέρκεια με κατανόηση των προβλημάτων, πράγμα το οποίο αποδεικνύεται και από τις παρεμβάσεις του στα φλέγοντα ζητήματα των καιρών, το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον, για τα μεγάλα προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού και κοινωνικής περιθωριοποίησης”, είπε σήμερα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, μετά την συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο Φανάρι.

Ο κ. Τσιπρας συζήτησε με το Οικουμενικό Πατριάρχη το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, “ένα αίτημα το όποιο κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε ήδη να είχε ικανοποιηθεί”. “Μου εξέφρασε την ελπίδα του ότι αυτή τη χρονιά που συμπληρώνονται σαράντα χρόνια από το κλείσιμο της Σχολής, ίσως είναι μια καθοριστική χρονιά για την άσκηση πίεσης προκειμένου να επαναλειτουργήσει”, είπε ο κ. Τσίπρας μετά την συνάντηση .

Αναφερόμενος στην συζήτηση που είχε με το Οικουμενικό Πατριάρχη για τι οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο πρόεδρός του Συνασπισμού είπε οτι τα συμπεράσματα είναι θετικά “κι ελπίζουμε να εντείνει αυτές τις προσπάθειες πάντοτε στην κατεύθυνση της συμφιλίωσης των λαών και της σύσφιξης των σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας προκειμένου να ικανοποιηθούν και τα αιτήματα του Πατριαρχείου αλλά και η εύφλεκτη περιοχή μας να βρει σταθερότητα και ειρήνη”.

Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη προερχόμενος από την Άγκυρα όπου συμμετείχε σε εκδηλώσεις για τα 15 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης της Τουρκίας.

Μετά τη συνάντηση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη μίλησε “για την σημαντική παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου που μέσα από αυτή την οικουμενική οπτική πάντοτε αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις που αφορούν τα κρίσιμα μεγάλα προβλήματα των καιρών μας είτε αυτό έχει να κάνει με την καταπολέμηση της πείνας, της φτώχειας, των επιπτώσεων της διατροφικής κρίσης είτε αυτό έχει να κάνει με την συμφιλίωση των λαών, τον διαθρησκειακό διάλογο που είναι ιδιαίτερα χρήσιμος και κρίσιμος για την εποχή μας είτε αυτό έχει να κάνει με τις πρωτοβουλίες για το μεγάλο ζήτημα της περιβαλλοντικής καταστροφής, είναι πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις τίς οποίες τιμούμε και ενθαρρύνουμε”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χριστούγεννα στα μπλόκα οι αγρότες: Στην άκρη τα τρακτέρ, ανοιχτές οι λωρίδες κυκλοφορίας, νέα σύσκεψη έως την Κυριακή
Τα οχήματα που κινούνται προς Θεσσαλονίκη ακολουθούν διαδρομή μέσω της πόλης της Λάρισας, από την παλαιά εθνική οδό, και στη συνέχεια επανέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον κόμβο της Γυρτώνης
Στιγμιότυπο από τα μπλόκα των αγροτών στα Μάλγαρα
Χριστούγεννα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960: Το δέντρο στο Σύνταγμα και οι στολισμένες βιτρίνες σε ένα ταξίδι στον χρόνο
Το φιλμ των 8mm μάς ταξιδεύει στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα του 1962 - Βλέπουμε πλάνα από το δέντρο στην Πλατεία Συντάγματος, το Ζάππειο και τον κόσμο στα καταστήματα σε Πανεπιστημίου και Σταδίου
Χριστούγεννα στην Αθήνα του 1962
Καιρός αύριο: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε διάφορες περιοχές
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 12 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 13 με 16, στα δυτικά τους15 με 17 και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός