Κόσμος

Ένα σκουλήκι made in Israel, διέλυσε το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Λέγεται STUXNET και είναι σκουλήκι. Με αυτό μόλυναν τον κεντρικό server, αλλά και όλους τους υπολογιστές που ήταν online. Είναι ένα από τα ισχυρότερα και μέχρι στιγμής ανίκητα όπλα του κυβερνοχώρου.

Όλα ξεκίνησαν στην έρημο Νεγκέβ στο Ισραήλ στις μυστικές εγκαταστάσεις Νιμόνα. Εκεί τα τελευταία δύο χρόνια Αμερικάνοι και Ισραηλινοί αποκρυπτογραφούσαν, μελετούσαν και μάθαιναν νυχθημερόν το σύστημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιραν. Παράλληλα μια άλλοι ομάδα ειδικών ετοίμαζε τον χειρότερο εφιάλτη για τα κομπιούτερ. Το σκουλήκι stuxnet. Οι διαταγές που είχαν ήταν σαφέστατες: Με κάθε τρόπο, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έπρεπε να τσακιστεί.

«Είχαμε φτιάξει συσκευές φυγοκέντρισης, εξομοιωτές των μηχανημάτων που έχουν οι Ιρανοί και πάνω σε αυτές κάναμε τα πειράματα μας.»
Όμως για να πετύχει το σχέδιο έπρεπε να μπει ακόμη ένα μικρό λιθαράκι. Ένας μικρός ουσιαστικός παράγοντας που θα ανέτρεπε το σκηνικό.

Αυτή τη φορά το σκηνικό μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Αίνταχο, σε μια υπερσύγχρονη βάση κυβερνοπολέμου. Εκεί αμερικάνοι ειδικοί, σε συνεργασία με την εταιρία Siemens, έκαναν φύλο και φτερό όλα τα κομπιούτερ και τους servers της Siemens, για να εντοπίσουν τα τρωτά τους σημεία. Η γερμανική εταιρία προμηθεύει αποκλειστικά το Ιράν με κομπιούτερ και τεχνολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.onalert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ