Ελλάδα

Καιρός: “Σκληρός” χειμώνας με χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα!

Στα λευκά “ντύθηκαν” πολλές περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα όπου από τις πρώτες πρωϊνές ώρες επικρατεί συννεφιά με χιόνια, ακόμα και σε πεδινές περιοχές, κρύο και βροχές σε παραθαλάσσιες περιοχές.

αΠυκνό χιόνι πέφτει από το πρωί στα περισσότερα αστικά κέντρα της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ οι χιονοπτώσεις είναι εντονότερες στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όπου η χιονόπτωση συνοδεύεται από ισχυρούς βοριάδες και σε πολλούς επαρχιακούς δρόμους η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες.

Η θερμοκρασία σημείωσε άνοδο, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, αλλά το κρύο παραμένει τσουχτερό. Στη Φλώρινα η θερμοκρασία έπεσε στους -4 βαθμούς, η Κοζάνη είχε νωρίς το πρωί -2, -1 ο Πολύγυρος και μηδέν η Καβάλα. Σε περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη κατά διαστήματα πέφτει χιονόνερο και αραιές νιφάδες χιονιού και στο κέντρο της πόλης επικρατεί “βαριά” συννεφιά και η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 4 βαθμούς.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία η χρήση αλυσίδων είναι απαραίτητη για τα οχήματα που κινούνται στους παρακάτω επαρχιακούς δρόμους: Θεσσαλονίκης – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από το 85ο χλμ. έως το 98ο χλμ., Βέροιας – Σελίου, από 18ο χλμ. μέχρι το 26ο χλμ. (Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου), Βέροιας – Δασκίου, από το 25ο χλμ. μέχρι το 43ο χλμ., Νάουσας – 3-5 Πηγάδια, από το 12ο χλμ. έως το 16ο χλμ. (Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια) και Νάουσας – χιονοδρομικού κέντρου Σελίου.

Αλυσίδες χρειάζονται στο ορεινό οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής, στο δρόμο Καστανερής – Λιβαδίων Κιλκίς και από την Έδεσσα προς και από το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν.

Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης, στην Εγνατία και στους κάθετους άξονές της η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, αλλά η τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες πριν ξεκινήσουν το ταξίδι, καθώς οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ WEATHER CENTER TOY NEWSIT

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Συνεχίζεται το «μικρό καλοκαιράκι» με τη θερμοκρασία έως τους 31 βαθμούς – Αναλυτική πρόγνωση
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τις πρωινές ώρες τοπικά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ
Ζέστη στην Αθήνα 1
Άνδρας χτύπησε και απείλησε την σύζυγό του στο Πήλιο - «Μέχρι να γυρίσω να έχεις σκάψει τον λάκκο σου» της είπε
Η κόρη του ζευγαριού βέβαια ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας της δεν έχει υπάρξει ποτέ βίαιος, αποδίδοντας τις καταγγελίες στην ψυχική κατάσταση της μητέρας της
Κορίτσι
ΣτΕ: «Όχι» στην τακτοποίηση αυθαιρέτων σε υπαίθριους χώρους χωρίς κανονισμό οροφοκτησίας και αν εκφράζονται αντιρρήσεις από συνιδιοκτήτη
Με τον τρόπο αυτό το ΣτΕ καθιστά σαφές ότι το δικαίωμα συναπόφασης των συνιδιοκτητών υπερέχει έναντι της βούλησης της πλειοψηφίας
Πολυκατοικίες