Κόσμος

Η Μέρκελ κάλεσε τους Σύρους πρόσφυγες να επιστρέψουν στη χώρα τους… όταν τελειώσει ο πόλεμος!

Την ανάγκη να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων που φθάνουν στην Ευρώπη και να μην αυξηθεί εκ νέου την άνοιξη, τόνισε η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Ανγκελα Μέρκελ και κάλεσε τους πρόσφυγες από την Συρία και το Ιράκ να επιστρέψουν στις χώρες τους όταν αποκατασταθεί η ειρήνη, καθώς, όπως είπε, λαμβάνουν μόνο προσωρινή προστασία.  

Επανέλαβε δε την σημασία της καλύτερης φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προειδοποίησε για τις συνέπειες από ενδεχόμενη αποτυχία της Ζώνης Σένγκεν.

Όλα τα κράτη-μέλη πρέπει να συμμερίζονται την ανάγκη για καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, σημείωσε η κυρία Μέρκελ και πρόσθεσε ότι αυτό είναι απαραίτητο και για λόγους ασφαλείας. Μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός της στο Μεκλεμβούργο-Δ.Πομερανία, η Καγκελάριος εξέφρασε την απογοήτευσή της για τη συνεργασία εντός ΕΕ, για την οποία ωστόσο διευκρίνισε δεν υπάρχει εναλλακτική, διότι μια αποτυχία της Ζώνης Σένγκεν και το κλείσιμο εθνικών συνόρων θα είχε αρνητικές συνέπειες για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Η κυρία Μέρκελ δήλωσε ακόμη ότι κατανοεί το γεγονός ότι κάποιες ανατολικοευρωπαϊκές χώρες δεν μπορούν να αναλάβουν εξίσου μεγάλο βάρος στην προσφυγική κρίση με την Γερμανία, αλλά σημείωσε ότι, αν ένα κράτος-μέλος δεν επιθυμεί να δεχθεί κανέναν μουσουλμάνο, αυτό αποτελεί παραβίαση της κοινής αντίληψης αξιών.
Το γεγονός ότι μια Ευρωπαϊκή Ένωση 500 εκατομμυρίων δεν μπορεί να δεχθεί ένα εκατομμύριο Σύρους, δεν το καταλαβαίνω. Δεν δίνει καλή εικόνα για την ήπειρό μας“, δήλωσε η κυρία Μέρκελ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι προκλητικές αναρτήσεις του αδερφού του Πάπα Λέοντα - Κατακεραύνωνε Δημοκρατικούς και woke ατζέντα
Ο Λούις, είναι οπαδός του Τραμπ και έχει κάνει πολλές αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του απέναντι στη woke ατζέντα και τους Δημοκρατικούς
Ο αδερφός του νέου Ποντίφικα, Λούις Πρεβόστ και ο Πάπας Λέων 1