Ελλάδα

Αστυνομοκρατείται η Αθήνα για να γιορτάσει το Πολυτεχνείο…

Περισσότερο από εμφανής είναι η παρουσία της αστυνομίας από σήμερα. Οι δυνάμεις έχουν διακριτική παρουσία γύρω από το Πολυτεχνείο ωστόσο στους γύρω δρόμους οι περιπολίες είναι συνεχείς.

ΟΙ 7.000 αστυνομικοί που θα συμμετάσχουν στα μέτρα για τον εορτασμού του πολυτεχνίου είναι μόνο μέρος του σχεδιασμού των επιτελών της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Αττικής.

Από σήμερα η αστυνομική παρουσία είναι εμφανής ιδιαίτερα σε κομβικές διασταυρώσεις γύρω από τα Εξάρχεια.

Στόχος της ηγεσίας της αστυνομίας είναι αφενός να μην γίνουν καταλήψεις σε σχολές από εξωπανεπιστημιακούς και να εκκενωθούν όλα τα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας κατα τη διάρκεια των διαδηλώσεων ώστε να αποφευχθούν τραγικά περιστατικά όπως ο θάνατος των τριών εργαζομένων στην Marfin της Σταδίου. Από σήμερα πάντως οι αστυνομικοί φροντίζουν ώστε να αποφευχθούν τυχόν “προεόρτια”.

Αν και οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν από τους αστυνομικούς να είναι διακριτική η παρουσία των δυνάμεων φέτος, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ προσανατολίζεται στην έντονη αστυνομική παρουσία έξω από τις σχολές δίνοντας ταυτόχρονα εντολή στους αστυνομικούς “να μην υπάρξει η παραμικρή αφορμή από μέρους τους για πρόκληση επεισοδίων”.

Τα αυριανά μέτρα θα περιλαμβάνουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό προληπτικούς ελέγχους ταυτότητας πριν και μετά από την πορεία αλλά και “επιτήρηση” της περιοχής των Εξαρχείων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βρέθηκαν ζωντανοί πάνω σε βράχο ο 12χρονος και ο 20χρονος που είχαν πάει για ψαροντούφεκο στη Χαλκιδική – «Ακούσαμε φωνές μέσα από τη θάλασσα»
Μία πρώτη ανάσα ανακούφισης πήραν οι συγγενείς του 12χρονου και του 22χρονου από τη Ρωσία, που είχαν πάει για ψαροντούφεκο στο Παλιούρι...
Σκάφος του Λιμενικού 6
Τι έγινε με τον 23χρονο μετανάστη στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη – Δεν συνελήφθη
Ένας 23χρονος από το Αφγανιστάν προσήχθη για έλεγχο αφού παρενόχλησε τους Εύζωνες στο Σύνταγμα, αλλά δεν συνελήφθη - Το βίντεο που κυκλοφορεί φαίνεται πως δεν έχει σχέση με το πραγματικό περιστατικό
Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς 6