Ελλάδα

Ξανά από τον Φεβρουάριο τα δάνεια του ΟΕΚ

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες και από την 1η Φεβρουαρίου θα αρχίσει να λειτουργεί και πάλι το πρόγραμμα δανειοδοτήσεων του ΟΕΚ.

Σε σύσκεψη που έγινε χθες συζητήθηκαν η αναμόρφωση, ο εξορθολογισμός και η επανέναρξη των προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, καθώς και η αποπληρωμή κατά το επόμενο διάστημα του επιδόματος ενοικίου.

Πιο αναλυτικά αποφασίστηκε:

– Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αντικειμενοποίησης των κριτηρίων και εξορθολογισμού όλων των δανειοδοτικών και επιδοματικών προγραμμάτων μέχρι τον Ιανουάριο και ο προγραμματισμός κατασκευής νέων οικισμών με σύγχρονες προδιαγραφές.
– Η ανάπτυξη του μηχανισμού είσπραξης οφειλών δικαιούχων του ΟΕΚ, σε συνδυασμό με τη ρύθμιση δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση αποπληρωμής, με ιδιαίτερη μέριμνα για τους ανέργους.
– Η καταβολή κατά το ερχόμενο διάστημα του επιδόματος ενοικίου σε όλους τους δικαιούχους που δεν το έχουν λάβει.
– Η σταδιακή κάλυψη των υποχρεώσεων του Οργανισμού για τα δάνεια που είχαν δρομολογηθεί μέχρι τις 9 Ιουλίου του 2010.
– Η ηλεκτρονική παρακολούθηση της πορείας των αιτήσεων, καθώς και η ηλεκτρονική διασύνδεση με τους συναρμόδιους φορείς ΙΚΑ-ΟΑΕΔ-ΔΥΟ, καθώς και η συγκρότηση Εθνικού Δημοτολογίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων και την ενίσχυση της διαφάνειας.

Υπενθυμίζεται ότι τα προγράμματα χορήγησης παροχών σε δικαιούχους της Εργατικής Κατοικίας, η παροχή πάσης φύσεως δανείων, στεγαστικών και επισκευαστικών, καθώς και η επιδότηση ενοικίου, είχαν διακοπεί από τον περασμένο Ιούλιο, μέχρι να επιλυθεί το χρηματοδοτικό πρόβλημα του οργανισμού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού για τον Οκτώβριο του 2026 - «Τα ισόβια τα πήρα εγώ», λέει η μητέρα του
Οι δικηγόροι 4 κατηγορούμενων επικαλέστηκαν κωλύματα - «Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι τιμητές των δολοφόνων του Άλκη», δήλωσε ο πατέρας του για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν πριν ξεκινήσει η δίκη
Ο Αριστείδης Καμπανός με την Μελίνα Καμπανού έξω από το Εφετείο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
8
Θεσσαλονίκη: 55χρονος πυροβόλησε με καραμπίνα στον αέρα γιατί τον ενοχλούσαν ανήλικοι – Στο νοσοκομείο 15χρονος με τραύματα από σκάγια
Όλα ξεκίνησαν όταν ο 55χρονος ενοχλήθηκε από μια παρέα ανηλίκων που βρισκόντουσαν σε γήπεδο κοντά στο σπίτι του - «Αυτός ο άνθρωπος έχει θέμα, έχει δημιουργήσει αρκετές φορές πρόβλημα», λέει κάτοικος της περιοχής
Το σημείο όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί
Ανανεώθηκε πριν 49 λεπτά
17