Ελλάδα

Λίγες ώρες μετά το σάλο για το ”μουλωχτό” δάνειο στη ΓΕΝΟΠ η ΔΕΗ ανακοίνωση πτώση 30 % στα κέρδη της

Η μείωση,για το εννιάμηνο του 2010 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό,είναι 30,5% στα προ φόρων κέρδη και 29,9% στα μετά από φόρους κέρδη της ΔΕΗ.
 

Εντύπωση όμως προκαλεί και ταυτόχρονα καταδεικνύει πόσο ”βαθιά” είναι η κρίση που περνάμε,η πτώση στις πωλήσεις της ΔΕΗ στην εγχώρια λιανική αγορά όπου εμφανίζονται μειωμένες κατά 891 GWh (-2,2%), ενώ τα αντίστοιχα έσοδα είναι μειωμένα κατά 4,8%.
 
Τα μεγέθη αυτά δηλαδή δείχνουν τις αιματηρές περικοπές των ελληνικών νοικοκυριών ακόμα και σε ένα τόσο βασικό αγαθό όπως το ρεύμα.
 
Βέβαια την ίδια στιγμή η ΔΕΗ,συναισθανόμενη με έναν δικό της ιδιότυπο τρόπο το ρόλο της μπροστά στην κρίση που βιώνουμε,κρυφά χορηγούσε μεγαλόψυχο δάνειο εκατοντάδων εκατομμυρίων στους συνδικαλιστές της για άγνωστο σκοπό,όταν η μια μετά την άλλη ελληνική επιχείρηση βάζει λουκέτο ελλείψει ρευστότητας.

Διαβάστε επίσης :
Εξηγήσεις ζητά η Μπιρμπίλη από ΔΕΗ για χορήγηση δανείου στη ΓΕΝΟΠ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κίνηση στους δρόμους: Ατελείωτο χάος σε Κηφισό και Μεσογείων λόγω τροχαίων – 30λεπτες καθυστερήσεις σε Αττική Οδό
Τα τροχαία στον Κηφισό σημειώθηκαν στο ρεύμα προς Πειραιά - Το πρώτο έγινε μεταξύ 3 αυτοκινήτων ενώ το δεύτερο μεταξύ 2 φορτηγών - Σύγκρουση οχημάτων και στη Μεσογείων
Αυτοκίνητα 1
Βασίλης Καλογήρου: Η σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του – «Σου έκοψαν το δάχτυλο εν ζωή, χέρια σου στερήσαν το οξυγόνο»
«Έφυγες προς τον αγαπημένο σου Χριστό, πετώντας με φτερά αγγέλου. Αλλά ακόμη και ο ήχος του φτερουγίσματος τους, κάποιους, λίγους ευτυχώς, και αυτός τους ενοχλεί», έγραψε η μητέρα του, Σοφία Καλογήρου
Βασίλης Καλογήρου 4
Υπόθεση Novartis: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον «Μάξιμο Σαράφη» και την «Αικατερίνη Κελέση»
Οκτώ χρόνια μετά τις καταγγελίες ότι δέκα Έλληνες πολιτικοί είχαν λάβει μίζες, οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis αναμένουν σήμερα την ετυμηγορία του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών
Το λογότυπο της Novartis