Ελλάδα

Λαϊκές χωρίς ταμειακές-αρνούνται να εφαρμόσουν το νόμο οι παραγωγοί

Από σήμερα ξεκινάει η υποχρεωτική εφαρμογή του μέτρου στις λαϊκές, όμως οι παραγωγοί ... σφυρίζουν αδιάφορα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Η έρευνα του newsit δείχνει ότι μονάχα σε έναν στους τρεις πάγκους έχει μπει ταμειακή μηχανή, καθώς οι παραγωγοί πωλητές στο… όνομα του πελάτη λένε ότι αρνούνται να εφαρμόσουν το νόμο για να μην ανέβουν οι τιμές.

 
Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών κ. Δημήτρης Ρουμελιώτης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ξεκαθάρισε ότι οι παραγωγοί δεν θα εξοντωθούν και δεν θα πρέπει να επιβαρυνθεί ο καταναλωτής.

Χωρίς ταμειακές μηχανές λειτούργησαν σήμερα οι λαϊκές αγορές στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία αλλά και τη Θράκη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών και Λαϊκών Αγροτών, Βασίλη Μακρίδη.
Είπε πως μέχρι να αποσαφηνιστούν κύρια ζητήματα για το μέτρο, σύμφωνα με το οποίο έπρεπε από σήμερα να έχουν και ταμειακές μηχανές στους πάγκους τους, τα περίπου 3.000 μέλη της ομοσπονδίας, δεν πρόκειται να προχωρήσουν στην τοποθέτησή τους.

Ακόμη και σήμερα εκπρόσωποι του κλάδου βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών, αναμένοντας να δοθεί η τρίμηνη αναστολή του μέτρου τοποθέτησης των ταμειακών μηχανών στις λαϊκές αγορές και να ξεκινήσει άμεσα διάλογος, που θα οδηγήσει στην ομαλή εφαρμογή του μέτρου.
«Δε λέμε όχι στην τοποθέτηση των ταμειακών μηχανών στις λαϊκές αγορές, απλά ζητάμε να διευκρινιστούν κάποια ζητήματα, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν και οι καταναλωτές», υποστήριξε ο κ. Μακρίδης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας για το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα: Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει και δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε
«Δημιουργούμε τις δυνατότητες για να μπορεί η πατρίδα μας να παράγει και να μπορεί να εξοπλίζει το Πολεμικό της Ναυτικό με τα πιο εξελιγμένα drones και antidrones συστήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή»
Drone 34
Θωρακίζεται το Πρωτοδικείο Αθηνών – Αποκλειστικά από 2 φυλάκια με μηχανήματα X-rays η είσοδος από τη Δευτέρα 
Η είσοδος της οδού Δέγλερη θα είναι μόνο για δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους, ενώ το φυλάκιο της οδού Λουκάρεως θα είναι ανοιχτό για όλους, αλλά θα δίνεται προτεραιότητα σε δικηγόρους
Πρωτοδικείο 23