Κόσμος

Γαλλία: Σύσταση να γεμίζουν τα αεροπλάνα το ρεζερβουάρ τους στο εξωτερικό

Η γαλλική κυβέρνηση επανάλαβε ότι τα παρισινά αεροδρόμια δεν απειλούνται πλέον από έλλειψη καυσίμων εξαιτίας της απεργίας των διυλιστηρίων, που γίνεται στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, όμως...

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 …συνέστησε στις αεροπορικές εταιρείες να γεμίζουν τα αεροπλάνα τους καύσιμα όταν κάνουν στάσεις στο εξωτερικό. Το αεροδρόμιο Ρουασί “τροφοδοτείται άψογα” και δεν υπάρχει “πλέον καμία ανησυχία” για την τροφοδοσία με κηροζίνη, δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Ντομινίκ Μπουσερό.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, απεργούν και τα 12 διυλιστήρια της χώρας, 10 από τα οποία έχουν σταματήσει να λειτουργούν πλήρως, προκαλώντας για δύο ημέρες προβλήματα στην τροφοδοσία με κηροζίνη των παρισινών αεροδρομίων. To Σάββατο η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι ο αγωγός καυσίμων που τροφοδοτεί με κηροζίνη τα αεροδρόμια Ρουασί και Ορλί του Παρισιού τέθηκε εκ νέου σε πλήρη λειτουργία.

Παράλληλα, ο Μπουσερό συνέστησε στις αεροπορικές εταιρείες να ζητούν από τα αεροπλάνα τους να “γεμίζουν τα ρεζερβουάρ τους” όταν κάνουν στάσεις σε αεροδρόμια του εξωτερικού. Ο υφυπουργός παραδέχθηκε άλλωστε ότι τα αποθεματα είναι μικρότερα στα αεροδρόμια της Νίκαιας και της Νάντης, όμως “το πρόβλημα θα διευθετηθεί γρήγορα”, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα “υπάρξουν ακυρώσεις πτήσεων”.

Εκατοντάδες βενζινάδικα έχουν επηρεαστεί ή έχουν κλείσει εξαιτίας της απεργίας των διυλιστηρίων. Πολλοί ανήσυχοι οδηγοί έσπευσαν να γεμίσουν τα αυτοκίνητά τους παρά τις εκκλήσεις της κυβέρνησης να “μην πανικοβληθούν”. Τα βενζινάδικα που δηλώνουν άδεια “κρατούν καύσιμα για τους τακτικούς πελάτες τους με τους οποίους έχουν συμβόλαια”, κατηγόρησε ο Μπουσερό εκτιμώντας ότι 200 βενζινάδικα σε όλη τη Γαλλία έχουν πραγματικό πρόβλημα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
NYT: Το Ιράν έχει αποκαταστήσει 30 από τις 33 πυραυλικές του εγκαταστάσεις κατά μήκος  των Στενών του Ορμούζ
Η Τεχεράνη έχει καταφέρει να επανακτήσει πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος των πυραυλικών της εγκαταστάσεων, όπως επίσης στους εκτοξευτές και τις υπόγειες υποδομές της.
Πύραυλος
Νέο ξέσπασμα Τραμπ εναντίον δημοσιογράφου που τον «πίεσε» για το κόστος της αίθουσας εκδηλώσεων του Λευκό Οίκο – «Είσαι χαζός άνθρωπος»
Η τελευταία εκτίμηση για το κόστος κάνει λόγο για περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια, ποσό διπλάσιο από αυτό που είχε αρχικά ανακοινωθεί στα 200 εκατομμύρια δολάρια
τραμπ
Νέο σχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εναντίον των δημοσιογράφων: Τους αναγκάζει να αποκαλύψουν τις πηγές τους
«Οποιοσδήποτε μάρτυρας, είτε είναι ρεπόρτερ είναι όχι, που έχει στην κατοχή του πληροφορίες για τους εγκληματίες δεν θα πρέπει να εκπλαγεί αν λάβει κλήτευση σχετικά με παράνομη διαρροή διαβαθμισμένου υλικού», είπε ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης των HΠΑ, Τοντ Μπλαντς
Τοντ Μπλαντς