Κόσμος

Ζητούν επιείκεια για τους παιδεραστές ιερείς!

Ο επικεφαλής της βελγικής Καθολικής Εκκλησίας ζήτησε να αντιμετωπιστούν με επιείκεια οι πιο ηλικιωμένοι ιερείς που είναι ένοχοι για την κακοποίηση των νέων, εκτιμώντας η δικαιοσύνη είναι ένα είδος εκδίκησης.

«Οι βιαστές πρέπει προφανώς να έχουν συνείδηση για το τι συνέβη στη ζωή τους, αλλά πλέον δεν είναι ενεργοί, δεν έχουν καμία ευθύνη, δεν ξέρω αν μία τέτοιου είδους εκδίκηση η οποία δεν έχει πλέον κανένα πρακτικό αποτέλεσμα αποτελεί μια ανθρώπινη λύση», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Άντριου Ζόζεφ Λέοναρντ.

«Τα θύματα θέλουν πραγματικά ένας ιερέας 85 ετών, τώρα ξαφνικά, να διαπομπευτεί να διασυρθεί δημοσίως; Νομίζω ότι οι περισσότεροι δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο», πρόσθεσε ο επικεφαλής της εκκλησίας του Βελγίου.

Η βελγική Εκκλησία επλήγη από σκάνδαλα παιδεραστίας, τον Απρίλιο, μετά την παραίτηση του επισκόπου της Μπριζ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι βίασε τον ανιψιό του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν: Καμία συμφωνία με την Ευρώπη – Ορατός ο κίνδυνος νέων κυρώσεων
Στον ΟΗΕ, το Ιράν και οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις για το πυρηνικό ζήτημα, χωρίς όμως να υπάρξει συμβιβασμός – Η Τεχεράνη, από την πλευρά της, αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
Συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στη Νέα Υόρκη
Η NASA σχεδιάζει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη έπειτα από 50 χρόνια
Οι αστροναύτες Ριντ Γουάισμαν, Βίκτορ Γκλόβερ, Κριστίνα Κοχ και Τζέρεμι Χάνσεν, δεν θα προσεδαφιστούν στη Σελήνη, αλλά θα είναι οι πρώτοι που θα ταξιδέψουν πέρα από χαμηλή γήινη τροχιά από την εποχή του Apollo 17 το 1972
Το Artemis II 1