Κόσμος

Διεύρυνση φοροαπαλλαγών για την επιχειρηματική έρευνα θα ζητήσει ο Ομπάμα

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την Τετάρτη θα υποβάλει ερώτημα στο Κογκρέσο για την αύξηση και τη μόνιμη επέκταση της αφαίρεσης φόρου

για την επιχειρηματική έρευνα ως ένα μέσο για την προώθηση της εργασιακής ανάπτυξης, ανακοίνωσε σήμερα κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η πρόταση αυτή θα κοστίσει 100 δισεκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα 10 χρόνια και ο πρόεδρος σκέφτεται να καλύψει το κόστος περικόπτοντας άλλες επιχειρηματικές φοροαπαλλαγές, δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Ο πρόεδρος Ομπάμα θα ζητήσει από το Κογκρέσο να αυξήσει σε 17% από 14% που είναι σήμερα μια από τις δύο εναλλακτικές πιστώσεις που υπάρχουν για τις επιχειρήσεις, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Ο αμερικανός πρόεδρος θα καταθέσει αυτό το σχέδιο, και αλλά παρόμοια, για να βοηθήσει την αμερικανική οικονομία που βρίσκεται σε ύφεση, πρωτοβουλίες που θα τις ανακοινώσει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Τετάρτη στο Κλίβελαντ.

Ο πρόεδρος Ομπάμα προσπαθεί αφ’ ενός να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και αφ’ ετέρου να βοηθήσει τους Δημοκρατικούς να επανακτήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου στις συμπληρωματικές εκλογές της 2ας Νοεμβρίου, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι ετοιμάζονται να καταλάβουν κι άλλες έδρες ακόμα και να αποκτήσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Προβλήματα για την πριγκίπισσα της Νορβηγίας Μέτε Μάριτ: Η νέα σύλληψη του γιου της λίγο πριν τη δίκη του για βιασμούς και τα emails της με τον Επστάιν
Ο Μάριους Μποργκ Χόιμπι, γιος της πριγκίπισσας της Νορβηγίας Μέτε-Μάριτ, αναμένεται να καθίσει αύριο, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2026, στο εδώλιο - Τριγμοί στη βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας
Ο Μάριους Μποργκ Χόιμπι με τη μητέρα του πριγκίπισσα της Νορβηγίας Μέτε Μάριτ