Κόσμος

Πράκτορες του FBI εκπαιδεύονται στο…Facebook

 Οι πράκτορες του FBI στις ΗΠΑ εκπαιδεύονται στην εκμάθηση ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook.

 

 

Σκοπός είναι να προσεγγίζουν υπόπτους ώστε να συλλέγουν ενοχοποιητικά στοιχεία, σύμφωνα με έγγραφο που δόθηκε χθες Τρίτη στη δημοσιότητα από την οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Electronic Frontier Foundation (EFF).
 
Η εσωτερική εγκύκλιος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης σε σχέση με την εκπαίδευση των πρακτόρων, υπό τον τίτλο Τμήμα Συλλογής και Χρήσης Στοιχείων από Ιστοσελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης, αναφέρει ότι μυστικοί πράκτορες του FBI και άλλων υπηρεσιών είχαν φτιάξει πλαστά προφίλ και τα είχαν ανεβάσει σε ιστοσελίδες όπως το My Space και το Facebook σε μία προσπάθεια να συλλάβουν υπόπτους αποκτώντας πρόσβαση στο κοινωνικό τους δίκτυο.
 
Το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο επισημαίνει ότι τέτοιες επιχειρήσεις μπορεί να είναι χρήσιμες για να έρχεται σε επικοινωνία ο αστυνομικός που εκτελεί μυστική αποστολή με τους υπόπτους ή με στόχους, να αποκαλύπτει τις προσωπικές τους επικοινωνίες, να αποκτά πρόσβαση σε ιδιωτικές πληροφορίες και να καταγράφει κοινωνικές σχέσεις και δίκτυα.
 
Οι πληροφορίες που συλλέγονται με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξακρίβωση των άλλοθι και τον εντοπισμό των υπόπτων, αποκαλύπτει το έγγραφο 33 σελίδων. Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι μία καλή πηγή πληροφοριών για τους μάρτυρες υπεράσπισης, ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης.
 
“Η γνώση είναι δύναμη. Κάνετε έρευνα για όλους τους μάρτυρες στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης”, τονίζεται.
 
Αναφερόμενο στην πολιτική των ιστοσελίδων κατά της εγγραφής με πλαστή ταυτότητα, το έγγραφο κάνει λόγο για τα πιθανά προβλήματα που προκύπτουν από μυστικές επιχειρήσεις: “Αν οι πράκτορες παραβιάζουν τους όρους λειτουργίας (της ιστοσελίδας), θεωρείται αυτό παράνομη δραστηριότητα;”.
 
Ενώ το εγχειρίδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης αφήνει αναπάντητο αυτό το ερώτημα, ένα άλλο έγγραφο, που εστάλη στην οργάνωση EFF από την Εφορία επισημαίνει ότι οι εφοριακοί υπάλληλοι απαγορεύεται να χρησιμοποιούν παραπλανητικά ή πλαστά στοιχεία στο διαδίκτυο για να αποσπάσουν πληροφορίες για τους φορολογούμενους.
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φάρμακο για το Πάρκινσον οδήγησε Βρετανό δικηγόρο σε υπεξαίρεση 600.000 λιρών και εθισμό σε πορνό, αντίκες και συνόδους πολυτελείας
Λίγα χρόνια μετά την καταδίκη του, αφαίρεσε τη ζωή του - Πώς ο δικηγόρος εθίστηκε στο σεξ και έκλεψε χιλιάδες λίρες λόγω του φαρμάκου - Ελλιπή ενημέρωση καταγγέλλει η σύζυγός του που θρηνεί και για τον γιο της ο οποίος επίσης αυτοκτόνησε
Άντριου
Ζελένσκι: Ούτε ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία δεν έχει γλυτώσει από τα ρωσικά χτυπήματα
«Το ελάχιστο που θέλουν είναι το Ντονμπάς, η περιφέρεια του Ντονέτσκ, 100% για να το παρουσιάσουν ως νίκη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι