Κόσμος

Συμφώνησαν για έναν πυρηνικό αντιδραστήρα η Τουρκία κι η Νότια Κορέα

Τον Ιανουάριο, η Άγκυρα υπέγραψε με τη Μόσχα ανάλογη συμφωνία, για μία πυρηνική μονάδα στο Ακούγιου. 

Οι κρατικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας (EUAS) και της Νότιας Κορέας ( KEPCO) υπέγραψαν στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα, μία προκαταρκτικού χαρακτήρα συμφωνία, για να κατασκευαστεί στη βόρεια Τουρκία πυρηνική μονάδα–για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

“Συμφωνήθηκε να ληφθούν από κοινού όλα τα απαραίτητα προπαρασκευαστικά μέτρα” ώστε “να γίνει εφικτή η σύναψη της τελικής συμφωνίας” που θα υπογράψουν οι δύο κυβερνήσεις, όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, τόνισε ότι η χώρα του θέλει να αποκτήσει νέες ενεργειακές μονάδες, που να παράγουν έως και 10 χιλιάδες Μεγαβάτ, ώστε να μειωθεί η ενεργειακή της “εξάρτηση” από το εξωτερικό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα