Ελλάδα

24ωρη απεργία των δημοσιογράφων

Το NewsIt.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ από τις 06:00 π.μ της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου έως τις 06:00 π.μ. της επόμενης ημέρας.

Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας, δεν θα υπάρχει ειδησεογραφική ενημέρωση της ιστοσελίδας του NewsIt.gr αν και οι δημοσιογράφοι στα portals δεν έχουν αναγνωριστεί εδώ και τόσα χρόνια από την ΕΣΗΕΑ, αλλά παρόλα αυτά καλούνται να μετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων, που εργάζονται σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, από ώρα 6 π.μ. της Πέμπτης, 17 Δεκεμβρίου 2009, έως 6 π.μ. της επόμενης ημέρας.

ΕΠΕΙΔΗ: 

Τα προβλήματα των δημοσιογράφων, καθώς και των άλλων εργαζομένων στις εφημερίδες, τη ραδιοτηλεόραση (δημόσια και ιδιωτική) καθημερινά αυξάνονται και οξύνονται.

Οι απολύσεις είναι καθημερινό πλέον φαινόμενο, οι εργασιακές σχέσεις ανατρέπονται, η ελαστική απασχόληση γιγαντώνεται. Οι ΣΣΕ παραβιάζονται συστηματικά. Το απαράδεκτο καθεστώς των συμβασιούχων ομήρων συνεχίζεται. Η ελεύθερη, ουσιαστική και δημοκρατική ενημέρωση γίνεται θυσία στο βωμό της εμπορευματοποίησης και της ανταγωνιστικότητας.

 

Οι εργαζόμενοι είμαστε αντιμέτωποι σε μια ολόπλευρη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Τα νέα μέτρα, που προωθεί η κυβέρνηση, στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης στοχεύουν στην πλήρη ανατροπή των κατακτήσεων. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 

Όχι στις απολύσεις και ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ανέργων.

 

Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Όχι στο απαράδεκτο καθεστώς της ελαστικής απασχόλησης και των συμβασιούχων ομήρων.

 

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Πλήρη εφαρμογή των ΣΣΕ.

 

Όχι στα νέα ασφαλιστικά μέτρα και κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εύζωνες ντύθηκαν με παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές - Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων
Σαν σήμερα το 1919, ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα, δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη του δεύτερου και πιο φονικού κύματος της γενοκτονίας
Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από την Παμποντιακή Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) και αλλαγή της προεδρικής φρουράς με Πόντιους Εύζωνες για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου