Ελλάδα

Εν αναμονή για τα πρόστιμα στο μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο

Εισηγήσεις για τα πρόστιμα στις εταιρείες δέχεται η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και στη συνέχεια θα δημοσιοποιήσει τα ονόματα και τις κυρώσεις.

Οπως δήλωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, πρέπει πρώτα να γίνουν εισηγήσεις για τα πρόστιμα και στην συνέχεια θα δοθούν στην δημοσιότητα τα ονόματα των παραβατών.
Πρόκειται για μια πολύ γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, μια γαλακτοβιομηχανία από την Θεσσαλία και μια Χαλβαδοποιεία από την Θεσσαλία.
Πιο αναλυτικά :
Η μια εταιρεία απασχολούσε τις Αρχές από το 2008. Τότε, στις εγκαταστάσεις της βρέθηκαν δεκάδες τόνοι ληγμένου σουσαμιού από το Σουδάν, με περιττώματα τρωκτικών και σκύλων. Μάλιστα, μεγάλες βιομηχανίες αρτοπαρασκευασμάτων προμηθεύονταν πρώτη ύλη από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Μετά τον πρώτο έλεγχο, η επιχείρηση σφραγίστηκε, ωστόσο, σε έλεγχο ρουτίνας, λίγους μήνες αργότερα, σε αρτοβιομηχανία της βορείου Ελλάδος, εντοπίστηκαν σάκοι με σουσάμι από τη «σφραγισμένη» εταιρεία.
Η γαλακτοβιομηχανία της Θεσσαλίας έκανε και εξαγωγές, πουλώντας προϊόντα σε υψηλές τιμές, ως δήθεν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Όπως δηλώνουν στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σχεδόν όλα τα προϊόντα της εν λόγω επιχείρησης ήταν νοθευμένα.
Το κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στα βόρεια προάστια της Αθήνας απασχολεί για δεύτερη φορά τον ΕΦΕΤ. Τον Ιούνιο του 2007 είχε επιβληθεί στο κατάστημα πρόστιμο 10.000 ευρώ, ενώ σήμερα προτείνεται από τον ΕΦΕΤ επιβολή προστίμου ύψους 70.000 ευρώ για παραπλάνηση καταναλωτών και για ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής: έτοιμα φαγητά που έχουν μαγειρευτεί σε άθλιες συνθήκες και τρόφιμα φυλαγμένα σε βρώμικες αποθήκες.
Πρόστιμο 60.000 ευρώ επέβαλε ο ΕΦΕΤ σε κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σουπερμάρκετ γιατί στα ράφια του βρέθηκε ηλιέλαιο «εμπλουτισμένο» με ορυκτέλαιο, αρκετούς μήνες μετά το μεγάλο σκάνδαλο με τα ορυκτέλαια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Δεν υπήρχε νομική δυνατότητα σύλληψης του 67χρονου» στην Αμφιλοχία λέει η αστυνομία «καρφώνοντας» την εισαγγελία
«Το προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε άμεσα στην εισαγγελική Αρχή, ωστόσο η νέα εισαγγελική παραγγελία δεν περιελάμβανε εντολή κράτησης», υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της
Το σπίτι όπου έμενε ο 67χρονος με τον 95χρονο πατέρα του στο Χαλκιόπουλο Αμφιλοχίας 1
Νίκος Πλακιάς για Λουίς Ενρίκε: Η τοποθέτησή του απαντά στο «πώς στέκεσαι όταν χάνεις το παιδί σου»
Ο Νίκος Πλακιάς, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό όσα είπε ο Ισπανός, απαντώντας στο πώς ένας γονιός μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια του μετά την απώλεια του παιδιού του
Ο Νίκος Πλακιάς
Κάηκε ζωντανός και απανθρακώθηκε ο άνδρας μέσα στο αυτοκίνητό του στο Μετς - Το «μυστήριο» με το καμινέτο
Το μυστήριο περιπλέκει ένα καμινέτο που βρέθηκε μέσα στο κόκκινο τζιπ και ερευνάται αν ήταν αυτό που προκάλεσε τη φωτιά που έκαψε ζωντανό τον μεσήλικα ιδιοκτήτη του οχήματος
Καμένο τζιπ στο Μετς 8