Ελλάδα

Ο Φ.Πετσάλνικος νέος πρόεδρος της Βουλής

Με 168 ψήφους εξελέγει πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων...

…ο Φίλιππος Πετσάλνικος.


«Αισθάνομαι βαθύτατη συγκίνηση, είναι μέγιστη τιμή για μένα και για τη βόρεια Ελλάδα, καθώς είναι η πρώτη φορά κατά την οποία εκλέγεται στη θέση του Προέδρου της Βουλής βουλευτής από τη Μακεδονία», δήλωσε ο κ. Πετσάλνικος. Τόνισε ακόμη ότι θα εγγυηθεί την αρμονική συνύπαρξη όλων των βουλευτών.


Στις 18:00 θα εκλεγούν οι επτά αντιπρόεδροι του Σώματος. Τρείς απο το ΠΑΣΟΚ και ένας από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

 

Η ΝΔ θα προτείνει πιθανόν την κ.Έλσα Παπαδημητρίου, το ΚΚΕ την κ.Βέρα Νικολαϊδου, ο ΛΑΟΣ τον κ.Βαϊτση Αποστολάτο και ο ΣΥΡΙΖΑ τον κ.Θάνο Λεβέντη.

 

Την Παρασκευή αρχίζουν στην ολομέλεια οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Τα μεσάνυχτα της Κυριακής η ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης.

 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Εκεχειρία» για τις γιορτές και μετά πάλι αγροτικά μπλόκα - Με χαμηλές ταχύτητες η έξοδος των Χριστουγέννων
Από δύο λωρίδες η κυκλοφορία από την Αθήνα μέχρι τη Νίκαια Λάρισας, άνοιξε ο αυτοκινητόδρομος Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ύψος των διοδίων του Αγγελοκάστρου Αιτωλοακαρνανίας
Παραμονή Χριστουγέννων στο αγροτικό μπλόκο Μαλαχιά Αργολίδας 90