Κόσμος

Στο “κόκκινο” τα 20 από τα 27 κράτη της ΕΕ

"Εκτροχιασμένες" θα είναι οι οικονομίες στα περισσότερα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα επόμενα δύο χρόνια.

Οι υπουργοί Οικονομίας συναντήθηκαν χθες στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Και αποφάσισαν να… κάνουν τα στραβά μάτια για το όριο του ελλείμματος, που ορίζει το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Μέχρι σήμερα το έλλειμμα δεν έπρεπε να ξεπερνάει το 3%. Η κρίση ανέτρεψε τα δεδομένα…

Η Ελλάδα δεν θα είναι ο μοναδικός “κακός” μαθητής με υψηλό έλλειμμα.  Τα 20 από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ θα έχουν ελλείμματα πάνω από 3%.

Μέσα στην αναμπουμπούλα που επικρατεί στην Ευρώπη, η χώρα μας φαίνεται να τη “γλιτώνει” για το 2010. Η Ευρώπη δεν θα περιμένει από την Ελλάδα εξυγίανση των οικονομικών της, τη νέα χρονιά. Τη μεταθέτει για το 2011.

Το Σύμφωνο Σταθερότητας είναι ένα μέτρο για να αντιμετωπιστούν τα υπερβολικά ελλείμματα των κρατών-μελών.  Όταν μία χώρα έχει έλλειμμα πάνω από το όριο που θέτει, “τιμωρείται”, πληρώνοντας πρόστιμο στην Κομισιόν.
Εφαρμόζεται στην ΕΕ από την 1η Ιανουαρίου του 1999.

Μ. Μπαγιώτα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: ΝΑΤΟ και ΕΕ ανησυχούν για την ανάληψη της προεδρίας από την Κύπρο λόγω των εντάσεων με την Τουρκία
«Είμαστε πολύ ανήσυχοι» ότι η Κύπρος θα επιτρέψει η εχθρικότητά της προς την Τουρκία να επηρεάσει τις αμυντικές προτεραιότητες της Ευρώπης, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος
Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυματίζουν έξω από το κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες